Johnsrud Sundby var overlegen på Beitostølen

SUVEREN: Fredag ble han disket, men lørdag var det ingen tvil om at Martin Johnsrud Sundby var best på Beitostølen.

SUVEREN: Fredag ble han disket, men lørdag var det ingen tvil om at Martin Johnsrud Sundby var best på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Han er i en helt annen liga.

14.11.15 15:11

Martin Johnsrud Sundby var raskest på fredagens sesongåpning i klassisk stil på Beitostølen, men ble disket etter rennet fordi han tok skøytetak i en sving under løpet.

Lørdag var det klart for 15 kilometer fri teknikk, og Johnsrud Sundby kunne ta så mange skøytetak han bare ville.

Dermed ble det også jubel.

- Forferdelig fort

Flere skiskyttere, blant annet vår egen Tarjei Bø, var med i rennet, og det var en franskmann som viste seg fram tidlig. Etter 2 kilometer var nemlig Martin Fourcade to sekunder foran Johnsrud Sundby, men lengre ut i løypa var nordmannen overlegen.

- Martin vinner dette løpet som han vil, og hvilken måte han gjør det på! Han går forferdelig fort! utbrøt NRK-kommentator Jann Post da nordmannen nærmet seg mål, med Petter Northug - som startet minuttet før Johnsrud Sundby - i ryggen.

- Han er i en helt annen liga enn enhver annen skiløper her på Beitostølen, sa Post idet Johnsrud Sundby krysset mållinjen - 47,4 sekunder foran Hans Christer Holund på andreplass og franske Robin Duvillard på tredje.

- Realitysjekk

Martin Johnsrud Sundby legger ikke skjul på revansjelysten, etter diskvalifiseringen på fredag, etter rennet.

- Det var et bra løp, og fantastisk gode ski på delvis utfordrende skiføre. Så var kroppen ganske bra, så det var deilig, sier Johnsrud Sundby til NRK.

- Det var kjedelig det som skjedde i går. Det har skjedd, og sånt tar jeg meg litt nær av. Men jeg fikk en rask realitysjekk utpå kvelden i går med alt som skjedde i Frankrike, og da fikk jeg livet litt i perspektiv.

Petter Northug tok fjerdeplassen, til slutt 59,7 sekunder bak Johnsrud Sundby, etter at Northug spurtet i mål mens Johnsrud Sundby slappet av de siste meterne. Maurice Manificat fra Frankrike endte på femteplass, mens Tarjei Bø gikk inn til en sjuendeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.