RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kalla mer populær enn Zlatan i hjemlandet

Folket har talt. Charlotte Kalla går forbi Zlatan Ibrahimovic og er mest populær i svensk idrett, melder avisen Aftonbladet.
Folket har talt. Charlotte Kalla går forbi Zlatan Ibrahimovic og er mest populær i svensk idrett, melder avisen Aftonbladet. Foto: Nisse Schmidt (NTB scanpix)
- Jeg er veldig stolt, sier langrennsstjernen.

Langrennsløperen Charlotte Kalla er mer populær blant folk flest i Sverige enn Zlatan Ibrahimovic som har toppet liten de siste fem årene.

- Zlatan er fortsatt den største superstjernen vi har i svensk idrett, sier likevel folkets favoritt. Kalla har kjempet med Zlatan i flere år om denne tittelen, men det er fotballproffen som har gått seirende ut av duellene, i alle fall de siste fem årene og fram til i år.

I fjor fikk Zlatan 58 prosent av stemmene, men i år er det skjedd noe, for plutselig er det 37 prosent av svenskene som mener Kalla fortjener tittelen som mest populær, mens bare 33 prosent holder på Zlatan som til daglig spiller i Paris St. Germain i fransk fotball.

- Jeg er veldig stolt over at så mange stemmer på meg og at jeg er mest populær blant alle de store idrettsstjernene vi har i Sverige, sier Kalla. Det er den svenske avisen Aftonbladet som har arrangert avstemningen og som står bak kåringen.

– Jeg vinner nok denne avstemningen fordi jeg gikk fort under OL i Sotsji, særlig på stafetten, mener Charlotte Kalla.

I Sverige blir skistjernen stadig minnet om den spennende OL-stafetten, der hun tok igjen Finland og Tyskland på den siste etappen og spurtet fra dem på oppløpet. Det var stort i Sverige. Moro var det også for svenskene at de norske jentene aldri var med i gullkampen.

Nå satser Kalla mot VM på hjemmebane i Falun, og hun legger ikke skjul på at suksess der er noe hun ønsker seg mer enn alt annet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere