*Nettavisen* Sport.

Kalla røper hemmelighet: - Første gang vi gjør det

HEMMELIG: Charlotte Kalla har i smug reist til den italienske høyden for å snike til seg litt ekstra tid på snø.

HEMMELIG: Charlotte Kalla har i smug reist til den italienske høyden for å snike til seg litt ekstra tid på snø. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp / NTB scanpix)

Hemmelig trening skal gi svenskene større seierssjanser kommende sesong.

Hun har aldri vunnet verdenscupen sammenlagt, men Charlotte Kalla har aldri lagt skjul på at hun ønsker seg den tittelen.

Nå har hun gått til nye skritt for å sikre seg seire, og ingen skal ha visst om grepet hun nå foretar seg.

I all hemmelighet har den svenske langrennsdronningen reist til Italia for å trene på snø i høyden, én uke før resten av det svenske landslaget.

Måtte avlyse treningssamling
- Det er første gangen vi gjør dette, sier Kallas personlige trener, Magnus Ingesson, ifølge Expressen.

Kalla er imidlertid ikke alene i Val Senales. Også det finske langrennslandslaget og Justyna Kowalczyk er på plass i den italienske høyden.

Siden forrige fredag har Kalla trent for seg selv.

- Vi så en mulighet og passet på å reise nedover. Vi hadde planer om en samling i Østerrike tidligere i høst, men det var snømangel så vi droppet den turen. Nå forlenger vi dette oppholdet i stedet for, forklarer Ingesson.

Ifølge Kallas trener er det ikke høydeoppholdet som er hovedgrunnen til at de reiste nedover, men muligheten for å kunne trene med snø under beina, men det er heller ingen ulempe for henne at det ligger i nettopp høyden.

- Det er som det er på 3000 meter, man får ta det ganske rolig de første dagene. Men vi forsøker å terpe på en del tekniske detaljer, sier han.

En av favorittene
Med Marit Bjørgen ute kommende sesong på grunn av graviditet og fødsel, er veien til topps i verdenscupen blitt noe kortere for Kalla.

Therese Johaug må nok regner for å være favoritt sammenlagt, men hun vil få meget tøff kamp av både Kalla og Kowalzcyk, pluss eventuelt et par norske utøvere, med Heidi Weng i spissen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at en av Kallas lagkamerater har slitt med et virus i noen uker.

Anna Haag har dermed måtte avbryte treningsoppholdet sammen med lagkameratene, men hun skal nå være i gang med å trene seg opp igjen, skriver Expressen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.