Gå til sidens hovedinnhold

Kalla tok knekken på Weng og vant

De norske jentene ble knust.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Charlotte Kalla vant søndagens 15 kilometer fellesstart med skibytte i langrennsverdenscupen på Lillehammer foran Heidi Weng og Ragnhild Haga.

- I dag føltes det veldig bra, sier Kalla til pressen etter løpet.

Den svenske stjernen stoppet ikke å smile da hun gikk fra intervju til intervju på Birkebeineren skistadion søndag.

Kalla legger ikke skjul på at sesongstarten har gitt henne en solid dose selvtillit.

- Jeg har en veldig god og varm følelse i magen, sier Kalla.

Knuste Bjørgen

Norges langrennsdronning Marit Bjørgen måtte nøye seg med en fjerdeplass på søndagens 15-kilometer, så mye som 54 sekunder bak Kalla i mål.

Bjørgen er imidlertid ikke bekymret. Trønderen er nemlig tydelig på at det er i februar under OL hun virkelig skal gå fort.

Hun tror trening kombinert med konkurranser gjør at hun mangler litt overskudd til å hevde seg helt i toppen.

- Jeg hadde vært mer bekymret hvis jeg hadde følt at kroppen hadde gått veldig lett og jeg synes at det hadde blitt gått fort. Sånn sett er det greit, sier Bjørgen etter søndagens renn.

- Ble du skremt av Kalla?

- Nei, jeg slo henne i klassisk forrige helg, men det er klart vi må opp noen hakk for å slå henne. Det håper jeg at vi skal gjøre utover vinteren, sier Bjørgen.

Duell mot Weng

Det ble tidlig klart at duellen om seieren ville stå mellom Heidi Weng og svenske Kalla i solskinnet på Lillehammer. Sistnevnte avgjorde med et mektig rykk i motbakkene halvannen kilometer før målstreken.

30-åringen fikk over ti sekunders luke på bare noen få hundre meter og levnet ingen tvil om at hun er sterkest i internasjonal kvinnelangrenn akkurat nå.

- Hun setter de norske jentene på plass, helg etter helg, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn imponert.

- Hun er i en klasse for seg selv på slutten her, supplerte Jann Post.

Weng og Kalla skaffet seg en solid luke til de øvrige løperne og gikk sammen inn på de siste kilometerne mot Birkebeineren skistadion.

Men da det nærmet seg innspurten, takket Kalla for følget og rykket ifra. I mål var avstanden ned til Weng på hele 19,7 sekunder.

Weng var likevel godt fornøyd med eget løp.

- Jeg er kjempefornøyd. På den klassiske delen følte jeg at jeg gikk veldig bra på ski og jeg følte meg veldig lett. Da vi fikk ti sekunder veldig fort, skjønte jeg det nesten ikke helt selv for jeg følte ikke at det gikk så veldig fort, sier Weng.

- Jeg kjente at jeg var trygg på det jeg gjorde. Jeg hadde litt lyst til å gå fortere, men jeg er glad for at jeg ikke gjorde det, for skøytingen var tung. Jeg hadde mer enn nok med å holde følge. Jeg visste at Charlotte kom til å rykke i den siste bakken, og da hadde jeg mer enn nok med å komme meg til mål, forklarer den norske løperen.

Haga imponerte - Bjørgen utenfor pallen

Ragnhild Haga imponerte også på distansen og ble nummer tre. 26-åringen fullførte 15-kilometeren 43 sekunder bak vinnertida.

Marit Bjørgen ble hektet av tidlig på klassiskdelen. Bjørgen så ut til å slite med både ski som ikke var optimale, teknikken og formen.

- Det er en sjelden utgave av Marit Bjørgen vi ser der. Hun sliter rett og slett med å gå på ski nå, beskrev Post om veteranens skuffende dag i løypa.

Likevel fikk Bjørgen opp litt mer fart på de siste 7,5 kilomterne i fristil. Hun gikk inn til fjerdeplass, slått med 54 sekunder av Kalla.

Les også

Halfvarsson slakter Lillehammer: - Forstår ikke at de legger konkurransene der

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken