*Nettavisen* Sport.

Karrieren var truet - søndag vant han på Lillehammer: - Jeg blir prega

GOD: Kenneth Gangnes har imponert på Lillehammer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

To norske på pallen.

06.12.15 16:57

De norske hopperne fulgte opp lørdagens suksess med kjemperesultater i Lillehammer, søndag. Etter å ha hatt to mann på pallen lørdag, ble det to nye pallplasser søndag.

Øverst av alle stod Kenneth Gangnes. Han vant foran Peter Prevc og Johann Andre Forfang.

- Jeg har ikke ord. Det er helt sjukt. Jeg har aldri hatt den feelinga at jeg må gi så jævlig gass som jeg gjorde nå, sier vinneren til NRK etter at seieren var sikret.

- Nå skal jeg fortsette å ha det moro i hoppbakken, også hvile litt inn mot Hoppuka, forteller Gangnes om framtidsplanene.

Holdt på å legge opp

26 år gamle Gangnes har vært gjennom to korsbåndskader, og har hatt mye motgang. Karrieren hans har vært truet flere ganger. Det var derfor ekstra emosjonelt for det norske laget at det var Gangnes som tok hjem seieren lørdag.

- Man blir prega. Jeg kan sette check bak en av guttedrømmene. Det er ekstremt deilig, sier Gangnes til NRK før han utdyper videre:

- Det har vært en berg og dalbane fra A til Å. Fra å være helt i kjelleren til å hoppe, til å være tilbake i kjelleren og nå tilbake i bakken. Derfor smaker det enda bedre nå.

Seier nummer 100

Gangnes havnet på 278,2 poeng etter to vakre hopp på 98 og 99 meter. Dermed var han 1,8 poeng foran Prevc på andreplass.

Den norske hopperen ledet etter det første hoppet, og gjorde ingen feil i finaleomgangen. Han sikret dermed Norges 100. individuelle verdenscupseier i hopp gjennom tidene.

Gangnes er nå nummer to i verdenscupen sammenlagt, ett fattig poeng bak tyske Severin Freund.

- Ganske sykt

Johann Andre Forfang gjorde også to strålende hopp, søndag.

Fra å hoppe 96,5 meter i den første omgangen, hoppet han hele 99,5 meter til tre ganger 19 i stil. Det førte Forfang inn på pallen, 5,7 poeng bak Gangnes.

- Jeg er utrolig glad, og litt overrasket. Også er jeg ekstremt glad for Kenneth. Vi har jobbet bra i sommer, og dette er ganske sykt, forklarer Forfang til NRK.

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Kenneth Gangnes kunne slippe jubelen løs på sletta på Lillehammer. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)


Tande hoppet seg opp

Daniel Andre Tande skuffet litt i den første omgangen med et hopp på 90 meter. I den andre omgangen, derimot, strakk han seg helt ned på 103 meter.

Dermed klatret Tande opp på en 13.-plass til slutt.

- Jeg prøver å gjøre det samme i begge omganger, men jeg fikk null energi ned i bakken i første omgang. Det var enkelt og greit bare en liten feil fra meg i første omgang, sier Tande til NRK etter rennet.

Tande tok i november sin første seier i verdenscupen.

Joachim Hauer hoppet 99,5 meter i den første omgangen og lå på fjerdeplass. I andre omgang skuffet han noe, og datt ned på 93 meter. Dermed falt han helt ned på en 19.-plass.

Tom Hilde gjorde to hopp på 93 meter. Det holdt til slutt til en 21.-plass.

- Det er mye å jobbe med, men jeg gjør ting bedre og bedre. Dette er veldig bra for meg akkurat nå, mener Hilde om sitt hopp.

Disk

Andreas Stjernen ble diskvalifisert fra søndagens renn på grunn av hoppdresstrøbbel. Det skjer bare én dag etter at fire nordmenn ble disket av samme grunn.

Landslagstrener Alexander Stöckl likte ikke at Norge nok en gang fikk en hopper disket.

- Vi har hatt fokus på å jobbe med utstyret. Det var en lang kveld i går. Men vi har fremdeles en jobb å gjøre - det er ikke alle som har gjort nok, sier Stöckl til NRK søndag.

Stjernen selv synes det var veldig kjedelig å bli disket.

- Jeg hadde litt for lav dress, men det var den samme dressen som jeg hoppet i lørdag. Det er kjipt å bli disket, sier Stjernen til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag