RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kikkan Randall har fått kreft

OL-VINNER: Kikkan Randall (t.v.) tok OL-gull i lagsprint sammen med Jessiga Diggins i Pyeongchang tidligere i vinter.
OL-VINNER: Kikkan Randall (t.v.) tok OL-gull i lagsprint sammen med Jessiga Diggins i Pyeongchang tidligere i vinter. Foto: Loic Venance (AFP)
Sist oppdatert:
Den amerikanske langrennsprofilen Kikkan Randall (35) avslører kreftdiagnose.

Randall som la langrennsskiene på hylla etter vinterens sesong skriver på sin egen Facebook-profil at hun har fått brystkreft.

- Den rosa fargen har fått en ny betydning i livet mitt, ettersom jeg nylig ble diagnostisert med brystkreft. Selv om kreften ble oppdaget tidlig og prognosene er gode, vil livet mitt endre seg en del de neste månedene, skriver Randall på Facebook.

Løfshus: - Et sjokk

Norges landslagssjef, Vidar Løfshus, forteller til Nettavisen at han har fått med seg den triste nyheten.

- Jeg har lært henne å kjenne gjennom først to år på US Ski Team, og deretter som en strålende skiløper som toppet med OL-gull sist vinter. At hun skulle få brystkreft i så ung alder er selvsagt et sjokk, sier Løfshus til Nettavisen.

Løfshus som selv har hatt vunnet kampen mot kreften sender varme tanker til Randall på vegne av Norges langrenndslandslag.

- Vi i det norske landslaget tror Kikkan, som den sterke kvinnen hun er, vil stå i mot denne sykdommen og komme tilbake med den energien hun er kjent for. Vi ønsker henne lykke til med behandlingen og sender varme hilsener til Kikkan og familien, forteller landslagssjefen.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus sender varme tanker til Kikkan Randall og hennes familie på vegne av det norske landslaget.

Randall får behandling i Alaska

Randall skriver at hun har reist til Anchorage hvor hun får behandling ved Alaska Cancer Center.

- Det er skummelt å få vite at du har kreft, og jeg har grublet hver dag på hvordan dette kunne skje meg. Jeg har uansett lovet meg selv at jeg vil forbli positiv, aktiv og fast bestemt gjennom hele behandlingen, forteller Randall.

Langrennsprofilen avslører at hun allerede har begynt med cellegift.

- Jeg kommer til å trenge like mye styrke og energi under denne utfordringen som jeg har brukt gjennom hele karrieren. Jeg startet min første runde med cellegift på mandag, omgitt av gode venner og familie. Jeg gjennomførte en treningsøkt i forkant av behandlingen og syklet til og fra sykehuset, forklarer amerikaneren.

Den norske landslagsløperen Astrid Uhrenholdt Jacobsen har fått med seg den triste nyheten og sender på Twitter lykkeønskninger til Randall.

OL-vinner

Randall var i flere år en av verdens beste kvinnelige sprintere. 35-åringen vant blant annet sprintcupen sammenlagt tre år på rad, og hun har tatt både sølv og bronse i VM i sprint fristil.

Høydepunktet i karrieren kom imidlertid i hennes siste sesong da hun vant OL-gull i lagsprint sammen med Jessica Diggins under OL i Pyeongchang tidligere i vinter.

Randall har også markert seg i idrettspolitikken. Hun har blant annet vært utøvernes representant i Det internasjonale Skiforbundet (FIS), og i februar ble hun valgt til å representere utøverne i IOC.

Randall skriver at hun vil bruke sin  egen blogg fremover til å holde folk oppdatert på hennes situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere