Gå til sidens hovedinnhold

Killi og Bråten kapret sølv i X-Games

Norsk på pallen også i Big Air for kvinner og slopestyle for menn.

Ingen kunne gjøre noe med sveitseren Sarah Höfflin i Big Air-konkurransen i fristil under X-Games i Aspen søndag, men Johanne Killi tok en sterk annenplass.

- Kjempeartig. Jeg hadde litt vondt i kneet, men jeg klarte å kjøre. Jeg hadde et håp om gull, men sølv er bra. Jeg kom jo hit for å ta medalje, sa Killi til NRK.

Höfflin vant med 86 poeng, mens Killi fulgte på plassen bak med 79. Franske Tess Ledeux (71) ble treer.

- Det er bare å gratulere Johanne. Sølv i X-Games er fantastisk, konstaterte Peder Mørtvedt og Fridtjof Fredricsson i NRKs kommentatorboks.

Killi var uheldig i landingen på ett av hoppene i finalen. 20-åringen mistet skien og falt, men kom seg heldigvis på beina igjen.

Det var bare fire deltakere i søndagens Big Air-finale etter flere forfall. X-Games går i Aspen, Colorado i USA.

Øystein Bråten klarte ikke å forsvare X-Games-gullet i slopestyle, men var likevel godt fornøyd med søndagens sølvmedalje i Aspen.

22-åringen klatret opp på pallen etter å ha ligget på fjerdeplass før det tredje og siste forsøket. Med 92,33 poeng kunne han smile for nok et sølv.

Bråten fikk ingen god start og brukte den første gjennomkjøringen som en test. Derfor var poengscoren også så lav som 47,66. I den påfølgende omgangen gikk det betraktelig bedre, og dommerne ga ham 90,66.

Henrik Harlaut var det ingenting å gjøre med. Svensken vant gullet med 93 som sin beste poengscore.

- Jeg er sykt fornøyd. Henrik kjørte helt vilt. Jeg lå på fjerdeplass før det siste runet, så annenplass er bonus, sa Bråten til NRK.

Lørdag sikret Bråten seg sølv i Big Air-konkurransen. Formen ser bra ut foran OL i Sør-Korea.

- Det blir en ny løype, men jeg føler at jeg har noe å stille opp med, sa han på spørsmål om hvilke tanker han gjør seg om OL som er like rundt hjørnet.

(©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken