Klæbo avslører marerittnatt før Tour de Ski-avslutningen

SOV DÅRLIG: Johannes Høsflot Klæbo fikk lite søvn før siste etappe av Tour de Ski.

SOV DÅRLIG: Johannes Høsflot Klæbo fikk lite søvn før siste etappe av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Johannes Høsflot Klæbo fikk ingen drømmeoppladning til Tour de Ski-finalen.

06.01.19 17:09

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Den norske langrennsstjernen fikk det svært tungt opp monsterbakken i Val di Fiemme, men holdt unna for russeren Sergej Ustjugov som kom jagende bak.

En utmattet Klæbo kunne til slutt juble for seieren da han passerte målstreken 16,7 sekunder foran Ustjugov som startet 1 minutt og 20 sekunder bak nordmannen.

Etter løpet er det en svært lettet Klæbo som snakker med Nettavisen og de andre norske mediene på plass ved toppen av monsterbakken.

For han legger ikke skjul på at han har vært nervøs til tross for det solide forspranget han sikret seg med seieren på lørdagens fellesstart.

Sov dårlig

Til Nettavisen avslører Klæbo at det ble en lang natt på grunn av nervene.

- Jeg må være så ærlig å si at jeg sov skikkelig dårlig i natt. Jeg var lys våken klokken kvart på seks og da hadde jeg sikkert vært opp monsterbakken her ti ganger. Jeg drømte at jeg stoppet før bunn og skulle ha matpause. Det er klart at når man begynner å drømme om det der, så er det et dårlig tegn. Jeg er glad vi er ferdig nå. Jeg skal sove godt i natt, sier Klæbo til Nettavisen.

TUNGT: Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt opp monsterbakken i Val di Fiemme, men sikret til slutt seieren. For kvinnene var det Ingvild Flugstad Østberg (t.h.) som var best. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Morfar og trener Kåre Høsflot fikk også med seg at barnebarnet ikke fikk mye søvn før det avgjørende løpet, men ble ikke så bekymret av den grunn. Han viser til OL hvor Klæbo opplevde lignende netter.

- Det var akkurat som Pyeongchang i fjor. Han sov ikke i det hele tatt da, men det er ikke noe "big deal". En natt uten sovn er ingenting, sier Høsflot til Nettavisen.

Tunge sekunderinger

Søndagens jaktstart ble imidlertid langt mer spennende enn spådd på forhånd og Klæbo innrømmer at han fikk sine tvil midtveis i bakken da han hørte at Ustjugov nærmet seg.

- Man føler at de er rett bak deg og det er det som gjør det kjipt og tøft, men for min del så var det å holde fokus på å komme seg opp den bakken. Jeg synes alle snakket om at det ble flatere oppe mot toppen, men jeg så aldri noen flate. Det ble aldri stopp.

- Det er ikke noe artig å få sekunderingen og man hører at man taper, men det var heldigvis nok. Jeg er veldig glad for at Ustjugov hadde en dårlig dag i går. Det tror jeg var bra for min del, sier Klæbo.

STOLT: Kåre Høsflot var svært stolt av barnebarnet Johannes Høsflot Klæbo etter Tour de Ski-triumfen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Stolt morfar

Morfaren Kåre var svært stolt av barnebarnet etter løpet. Høsflot forteller at er imponert over hvordan unggutten kjempet seg i mål.

- Vi la ingen spesiell slagplan. Vi visste at det her kom til å bli en tøff affære og det var bare å prøve å rasjonere kreftene sånn passe sånn at det var mulig å komme opp, forteller Høsflot.

Før touren hadde ikke morfaren trodd at Klæbo ville ta sammenlagtseieren, men han har latt seg imponere av hvordan barnebarnet har holdt roen gjennom hele Tour de Ski.

- Han har vært roen selv. Det han ikke kan gjøre noe med bryr han seg lite om, sier Høsflot.

Nå blir det noen rolige dager på Klæbo før det igjen blir fullt fokus på å finne godformen til VM i Seefeld i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.