Klæbos morfar jublet for seier, men likte ikke det han så etter løpet

VANT: Johannes Høsflot Klæbo gledet morfar Kåre Høsflot med seier på sprinten i Toblach.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo gledet morfar Kåre Høsflot med seier på sprinten i Toblach. Foto: NTB Scanpix

Morfar og trener Kåre Høsflot var småbekymret for barnebarnet Johannes Høsflot Klæbo etter lørdagens verdenscuprenn.

29.12.18 17:47

TOBLACH (Nettavisen): Klæbo vant den første etappen av Tour de Ski foran franskmennene Richard Jouve og Lucas Chanavat på lørdagens sprint i Nord-Italia.

Nordmannen leder dermed Tour de Ski etter første dag og blir av landslagstrener Arild Monsen sett på som en av de store favorittene til å vinne hele touren, men foreløpig er det ikke sikkert at Klæbo går samtlige etapper.

Trener og morfar Kåre Høsflot er usikker på om Klæbo fullfører touren.

- Jeg får høre hvordan han føler seg selv etter hvert. Han kommer til å gå en del løp før vi tar en endelig avgjørelse, sier Høsflot til Nettavisen.

- Vi har ingen erfaring med Tour de Ski. Vi må se hvordan den kroppslige utviklingen blir. Man må resturere veldig fort, men du ser hva som skjer. Han får ikke gå rett på restitusjon, sier Høsflot.

TRENERNE: Det er Arild Monsen og Kåre Høsflot (t.h.) som trener Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Likte ikke det han så etter løpet

Morfaren var strålende fornøyd med barnebarnets prestasjon på sprinten, men bet seg tydelig merke i at det er mange forpliktelser som hører med en verdenscupseier. Klæbo måtte nemlig som vanlig gjennomføre intervjurunden etter løpet og får naturligvis stor oppmerksomhet fra pressen etter å ha stukket av med seieren.

Intervjurunden tok imidlertid lenger tid enn det morfaren kunne tenke seg.

- Han kan kanskje være litt mer kynisk, men han må tilfredsstille dere, sier Høsflot og peker på Nettavisen og de andre norske journalistene på skistadion i Toblach.

Restitusjon er utvilsomt viktig for løperne som akter å fullføre hele touren og det er også trener og morfar Høsflot klar over.

- Jeg bare håper at han får i seg det han skal, sier Høsflot til Nettavisen.

- Det er veldig viktig at han får i seg næring fort. Han skal på igjen ganske snart.

VANT: Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint i Toblach. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Fornøyd Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo var tilsynelatende ikke alt for stresset etter lørdagens seier og tok seg tid til både presse og fans.

Til tross for en drømmestart på touren har han imidlertid ikke kommet noe nærmere en beslutning om han vil gjennomføre hele konkurransen.

- Det handler om hvordan kroppen kjennes fra dag til dag. Jeg kommer til å ta en beslutning på hvor mye det kommer til å koste. Jeg kan ikke ofre alt for å gå hele, men jeg tror at hvis jeg fortsetter i den duren her og ting kjennes bra ut, så kommer jeg til å gå hele, sier Klæbo.

Han vil ikke spekulere for mye i hvor store sjanser han har i kampen om sammenlagtseieren.

- Jeg tar dag for dag og prøver å ha fokus på det. Når har vi fått en veldig god start her. Så må man komme seg tilbake og prøve å lade opp igjen til i morgen. Det er en ny dag og det er nye bonussekund. Det er tross alt 15 kilometer man skal gå alene. Man må være på hugget, være sulten og jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan, sier Klæbo til Nettavisen.

Tour de Ski fortsetter med 10/15 kilometer i Toblach søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.