RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klæbo på andreplass i Dresden


ANDREPLASS: Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to i Dresden.
ANDREPLASS: Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to i Dresden. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Federico Pellegrino tok knekken på nordmannen.

Johannes Høsflot Klæbo måtte ta til takke med en andreplass under verdenscupsprinten i Dresden lørdag ettermiddag.

Nordmannen hadde god kontroll både i kvartfinalen og semifinalen, men under finalen ble italienske Federico Pellegrino for sterk.

- Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sier Klæbo ifølge NRK.

Pellegrino var tydelig stolt av seieren over nordmannen.

- Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sier han til NRK.

Even Northug ble nummer seks i finalen.

Klæbo har vært suveren i verdenscupen denne sesongen og hadde sju seire før rennet i Dresden lørdag. Av de sju så hadde fire verdenscuptriumfer kommet i nettopp sprint, men en åttende triumf ble det ikke.

21-åringen vant også sprinten under NM på Gåsbu tidligere denne uken og seiler opp som en av Norges aller største gullhåp under OL i Pyeongchang i Sør-Korea senere i vinter.

Full kontroll

Klæbo hadde full kontroll i kvartfinaleheatet og ledet fra start til mål. Ved målgang var han såpass suveren at han rakk å kikke seg tilbake på konkurrentene før han gled over målstreken.

Kasper Stadaas, Even Northug og Fredrik Riseth vant også sine kvartfinaleheat, mens Pål Trøan Aune gikk videre til semifinalen som såkalt «lucky looser».

Klæbo vant også sitt semifinaleheat uten store problemer. Stadaas gikk i samme heat, men han måtte ta til takke med en femteplass her. Det holdt ikke til finaleplass.

I det andre semifinaleheatet gikk både Northug, Riseth og Aune. Northug tok seg videre til finalen etter målfoto, mens både Riseth og Aunan røk ut i dette heatet.

Uheldig Eide

På kvinnesiden gikk det ikke like bra for de norske. Mari Eide falt under sin kvartfinale og endte helt sist i heatet. Hun hadde sjette beste tid etter prologen. Amalie Ous var den andre norske jenta som var med i kvartfinalene, men også hun endte helt sist i sitt heat og kom ikke videre.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det var klønete av meg, sa Eide til NRK om fallet.

Tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng klarte ikke å ta seg videre fra prologen. De havnet på henholdsvis 32.- og 36.-plass, mens Maiken Caspersen Falla ikke deltok på grunn av sykdom.

Hanna Falk fra Sverige vant på kvinnesiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere