RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klæbo stengte av telefonen etter talen som sjarmerte Norge

MANGE REAKSJONER: Johannes Høsflot Klæbo sjarmerte mange med sin takketale etter å ha fått prisen for Årets gjennombrudd på Idrettsgallaen.
MANGE REAKSJONER: Johannes Høsflot Klæbo sjarmerte mange med sin takketale etter å ha fått prisen for Årets gjennombrudd på Idrettsgallaen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Johannes Høsflot Klæbo har kun fokus på én ting.

GÅSBU (Nettavisen): Reaksjonene lot ikke vente på seg da Klæbo sjarmerte det norske folk med sin takketale etter å ha mottatt prisen for «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen.

Selv hevder han imidlertid å ikke ha fått med seg den store responsen.

- Jeg har stort sett stengt av telefonen min og ikke hatt så mye fokus på den. Spør du pappa, så har han et bedre svar enn det jeg har, sier Klæbo til Nettavisen.

Skal vi tro Klæbo, er det ikke hyllest for en takketale han tenker på i disse dager. Det er OL i Pyeongchang som står i fokus, og Klæbo er villig til å strekke seg svært langt for å lykkes der.

Han er blant annet fokusert på at utenomsportslige ting ikke skal stjele fokus og energi.

- Trent, spist og sovet

Mens flere av landslagskollegene har deltatt i Tour de Ski, valgte Klæbo selv å bli hjemme for å prioritere trening.

Et valg han tror var lurt.

- Jeg har stort sett bare trent, spist og sovet. Det er det jeg holder på med. Jeg har fått lagt ned en god treningsperiode i julen. Jeg tror det er akkurat en slik treningsperiode jeg trenger med tanke på det som skal skje. Det blir mange skirenn fremover.

- Det handler om å toppe form og da er det enda lettere å gjøre det når man har en såpass god treningsmengde i kroppen fra julen av, forklarer Klæbo. 

Den norske langrennskometen vant det han stilte opp i før jul, og viste torsdag at formen neppe er mye dårligere da han vant NM-sprinten på Gåsbu.

- Det kjentes bra ut i dag. Når man kommer tilbake til konkurranser igjen etter å ha gått en måned uten, da er man alltid litt spent på hvordan kroppen er, men det kjentes bra ut fra starten i dag. Jeg følte at jeg var på hugget. Det er gode svar å ta med seg inn mot det som skal skje senere. Det er vanskelig å sammenligne det her med det som har skjedd før jul, men det er en bra start på 2018. Det viser at jeg har gjort en riktig jobb i julen, sier Klæbo.

Vurderer flere distanser i OL

Unggutten er for lengst tatt ut til OL, og seiler opp som langrennslandslagets største medaljehåp i de kommende lekene i Sør-Korea.

Før sesongen var det i utgangspunktet mest realistisk å se Klæbo på startstreken i sprint og lagsprint, men etter vinterens herjinger i verdenscupen er han plutselig aktuelle for samtlige distanser i OL.

Foreløpig er han imidlertid noe usikker på hvor mange renn han kommer til å gå i Pyeongchang.

- Det er vanskelig å si ennå, men det er ikke noen tvil om at både sprinten og tremila er distanser jeg har sett for meg som jeg kunne tenke meg å gå. Det kommer en lagsprint og en stafett som det vil bli tatt en vurdering på utifra hvor fort man går de to første distansene. Jeg tror at hvis man er i form, så kan man gå flere distanser, men det finner man fort ut av når man kommer til Pyeongchang og får gått en konkurranse eller to, sier Klæbo til Nettavisen.

Kongepokalvinner Johannes Høsflot Klæbo vant sprint, klassisk, for menn på Ski NM Gåsbu 2018 torsdag.

Åpner for å gå femmila

Han innrømmer at han håper en av distansene blir femmila.

- Det er ikke noen tvil om at det er en distanse det hadde vært artig å gå. Hvis jeg får det til og formen er på topp, er det definitivt en øvelse jeg kunne tenkt meg å gå. Det er mange harde konkurrenter på den. Det er mange nordmenn som kan gå fort. Det blir fortsatt å vente og se, sier Klæbo.

- Har du meldt inn til landslagsledelsen at du åpner for den?

- Meldt inn, og meldt inn…Det er fortsatt sånn at det er sprinten, teamsprinten og ikke minst tremila som jeg har sett for meg nå. Så er det så enkelt at den som er i form under mesterskapet kommer til å gå andre distanser. Det vet ledelsen også, forteller unggutten.

Torsdagens NM-sprint ble Klæbos eneste under NM på Gåsbu. Fredag setter han seg nemlig på flyet til Tyskland hvor han i helgen skal gå verdenscup i sprint.

NM fortsetter imidlertid med 15 kilometer for herrene, mens kvinnene skal gå 10 kilometer fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere