RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klæbo tviler på at han får se Northug i OL

NORGESMESTER: Johannes Høsflot Klæbo vant NM-sprinten på Gåsbu.
NORGESMESTER: Johannes Høsflot Klæbo vant NM-sprinten på Gåsbu. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Johannes Høsflot Klæbo er redd han ikke får OL-drømmen sin oppfylt med Petter Northug.

GÅSBU (Nettavisen): Klæbo ble forrige uke hyllet for sin takketale på Idrettsgallaen da han fortalte publikum og TV-seere at han hadde et ønske om å gå lagsprinten i OL sammen med Northug.

Nå erkjenner imidlertid Klæbo at det fort kan bli med håpet.

- Det er ikke noen tvil om at det ser mørkt ut, men det er fortsatt en uke igjen. Han skal gå verdenscup neste helg, så vi får se hvor han står da, sier Klæbo til Nettavisen.

Stengte av telefonen etter takketale

Responsen var enorm etter at Klæbo mottok prisen for «Årets gjennombrudd» på Idrettsgallaen og samtidig hyllet Northug.

Selv hevder han å ikke ha fått med seg alle reaksjonene.

- Det må du nesten spørre pappa om. Jeg har stort sett stengt av telefonen min og ikke hatt så mye fokus på den. Spør du pappa, så har han et bedre svar enn det jeg har, forteller Klæbo til Nettavisen.

Han innrømmer imidlertid at kompisene ga ham tommelen opp.

- De synes det var artig, sier Klæbo.

NM-gull

Torsdag gikk unggutten inn til et suverent NM-gull på sprinten på Gåsbu, og fikk igjen vist hvorfor han er Norges største medaljehåp på langrennsarenaen i OL.

For Northugs del, ser det imidlertid alt annet enn lyst ut med tanke på hans muligheter om å i det hele tatt komme med i den norske troppen som reiser til Pyeongchang.

Northug har så langt skuffet stort denne sesongen, og tidligere denne uken ble det klart at trolig hele NM ryker som følge av sykdom.

Nå blir Northugs siste sjanse til å vise seg frem for landslagsledelsen de kommende verdenscuprennene i Planica om en drøy uke.

TIL OL? Tiden begynner å renne ut for Petter Northug hvis han har tenkt seg til OL.

Hard kamp

Skulle Northug måtte bli hjemme, har Klæbo ingen klar kandidat han ønsker å gå lagsprinten med - i hvert fall vil han ikke uttale seg om det.

Han forteller at han regner med at landslagsledelsen vil ta ut laget basert på hvordan det blir prestert i de første konkurransene i OL.

- Jeg tror at de som er i best form får lov til å gå den teamsprinten uavhengig av det som har skjedd tidligere. Det er de som er i form underveis som kommer til å gå den. Det er umulig å si hvem det blir. Det er mange som banker på den døren der, sier Klæbo. 

Lagsprinten i OL blir arrangert 21. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere