RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klemetsen (36) om flyten: - Kan sette det på alderskortet


Håvard Klemetsen er avslappet når det gjelder alderen.
Håvard Klemetsen er avslappet når det gjelder alderen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Kombinertutøveren Håvard Klemetsen (36) mener at alderen har gjort ham til en smartere utøver.

Han har vært blant de beste norske under oppladningen til kommende sesong. 36-åringen vant et testrenn i Oberhof i Tyskland i forrige uke.

– Det går bra. Jeg er i rute. Vi har et sterkt lag. Jeg tror vi går mot en god vinter, og jeg tror at vi blir et hardt lag å slå. Jeg tror at jeg kan være med å fighte i toppen på en god dag, sa Klemetsen da NTB snakket med ham under Norges Skiforbunds kickoff i Oslo sist uke.

Smart

Klemetsen hadde en god sesong sist. I det minste var han jevn, og han gjennomførte omtrent ikke en eneste svak konkurranse. Dessverre lyktes han ikke med å ta en individuell medalje under VM i Falun.

Selv mener han at det gikk både opp og ned i fjor.

– Jeg var i hvert fall jevn, men det ble egentlig motsatt av målet jeg hadde satt opp. Målet var å være veldig god i noen helger, men så endte det opp med at jeg var jevnt brukbar hele tiden, sier Klemetsen.

– Hvorfor ble det slik?

– Det tror jeg kanskje at jeg kan sette på alderskortet. Du gjør smarte ting etter hvert, du merker signalene litt tidligere og klarer å stoppe en litt uheldig utvikling litt før. Generelt merker du signalene tidligere enn før når du bli eldre. Du må ta friøkter når du merker at du begynner å bli syk. Det går på presisjon og smarte valg hele veien. Nesten uten unntak så merker jeg før en helg, at denne helgen kan det ende opp i noe stort. Jeg kjenner det både i kroppen og hodet. Det er en kombinasjon der, å være i vater både i hodet og kropp. Begge deler skal fungere.

Læremester

I kombinertlandslaget er Klemetsen dobbelt så gammel som stortalentet Jarl Magnus Riiber. Riiber har vært en av dem som har pustet Klemetsen tettest i nakken under sesongoppkjøringen.

– Er denne «smartnessen» noe du kan lære bort til ham?

– Ja. Det er masse jeg kan lære bort til ham, men det er også masse han kan lære til meg. Han er fantastisk offensiv og utålmodig. Han har ungdommelig råskap og er ikke redd for å prøve ut nye ting. Innimellom er han også på et mye høyere nivå enn meg. Samtidig er jeg bevisst på at jeg kan ikke være der oppe hele tiden. Av og til må du dukke litt ned for å komme opp igjen.

Håvard Klemetsen har dessuten ikke tenkt å gi seg med det første. Han har ambisjoner om å være med til VM i Lahti i 2017. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere