Klemetsen: - Et av mine beste langrenn

Håvard Klemetsen følte han gikk et av sine beste langrenn noensinne da han klatret fra sjette- til fjerdeplass i kombinert lørdag.

Håvard Klemetsen følte han gikk et av sine beste langrenn noensinne da han klatret fra sjette- til fjerdeplass i kombinert lørdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Håvard Klemetsen følte han gikk et av sine beste langrenn noensinne da han klatret fra sjette- til fjerdeplass i kombinert lørdag.

Den norske veteranen har sin forse i hoppbakken, men i japanske Sapporo gjorde han for en gangs skyld et byks i sporet.

Klemetsen var i mål 12,3 sekunder bak ustoppelige Eric Frenzel. Det holdt ikke til en ny plass på verdenscuppallen, men 36-åringen var likevel svært fornøyd etter løpet.

– Et av mine beste langrenn i karrieren og en strålende helg i Sapporo. Det er ikke ofte jeg starter som nummer seks i langrennet og blir nummer fire i mål, sa Klemetsen.

– Sist helg gjorde jeg det sterkt i bakken, mens i dag får jeg til det i sporet. Det ble et lureløp i front, men det er jo kjempemoro å gå seg oppover på resultatlista etter hoppdelen. Formtoppen mot VM er virkelig på vei, la 36-åringen til.

Seiersmaskin

Forrige helg gikk Klemetsen inn til en annen- og en tredjeplass under kombinerttouren i Seefeld.

Seieren var Frenzels femte strake. Den tyske verdenscuplederen slo det japanske hjemmehåpet Akito Watabe med 1,8 sekunder. For Klemetsen skilte det 8,8 sekunder opp til amerikanske Taylor Fletcher på tredjeplass.

Espen Andersen var nest best av de norske på 12.-plass. Lommedalen-løperen klatret ni plasser fra hoppdelen og krysset målstreken 57,7 sekunder bak vinnertiden. Deretter fulgte Mikko Kokslien på 24.-plass.

Schmid fullførte ikke

Jan Schmid tok en sterk annenplass fredag, men dagen etter lyktes han ikke i hoppbakken. Med startnummer 32 og 2.38 minutter på etterskudd droppet Schmid å fullføre langrennet.

I hoppbakken var østerrikske Fabian Steindl best. Han hoppet 87 meter, noe også Frenzel gjorde. Klemetsen landet på 79,5 meter og lå på sjetteplass før langrennet.

Frenzel har en fryktinngytende form få uker før Falun-VM. Han blir en tøff nøtt å knekke.

– Jeg er glad for å kunne stå øverst på pallen i dag også. Dette har vært en herlig helg for min del. Det er spesielt godt å se at hoppingen sitter som den skal igjen. Nå gjelder det å holde seg frisk og holde på formen til VM, sa Frenzel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag