Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kneproblemer for Sjøen: - Får ikke hoppet like mye som de andre

KNEPROBLEMER: Phillip Sjøens kneproblemer gjør at han må nøye seg med langt færre hopp under sommerhoppingen på plast.
KNEPROBLEMER: Phillip Sjøens kneproblemer gjør at han må nøye seg med langt færre hopp under sommerhoppingen på plast. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)
Phillip Sjøen (19) velger likevel å se positivt på sesongoppkjøringen.

SOGNSVANN (Nettavisen): Den norske landslagshopperen Phillip Sjøen har fått beskjed om å kutte ned på antall hopp i sommer.

Årsaken er trøbbel med knærne for 19-åringen.

- Jeg har betennelse i noen fettknuter i kneet. Det er ufarlig smerte, men kanskje den vondeste smerten. Jeg har fått beskjed om å minske litt belastning i sommer og frem til høsten. Det betyr at jeg ganske mye mindre enn de andre, sier Sjøen til Nettavisen.

Hoppkometen som tidligere i vår ble tatt med på Norges landslag, velger imidlertid ikke å se så negativt på kneproblemene.

LES OGSÅ:Hoppkometen ble overveldet: - Det var grisetøft

Får overskudd
I et lengre intervju med Nettavisen som ble publisert torsdag, forteller unggutten at han har fokus på å få mer overskudd. Han tror færre hopp kan slå positiv ut for ham når alvoret starter.

- Det er klart at jeg kjenner på kroppen at jeg har lyst til å hoppe, men samtidig er det en prosess jeg må gjennom. Jeg har ikke så mange hopp i år, men jeg hopper bra. Jeg har mye overskudd og tid til andre ting. Jeg vet at det er viktig for meg. Derfor er det sikkert ikke så dumt at det er sånn det er nå.

- Jeg føler at jeg får gjort jobben, men jeg får bare ikke skjørt så mye mengde i hoppbakken i løpet av en uke. Jeg må prioritere litt annerledes. Det er egentlig en behagelig livsstil. Du skal ikke se bort ifra at det vil gi ordentlig gode resultater litt senere, sier Sjøen.

LES OGSÅ:Stöckl: - Han er norsk hoppsports fremtid

Basisøvelser
Hoppkometen tror de allerede har funnet ut av hva årsaken til kneproblemene er, og satser på at det ikke vil skape problemer for ham når vintersesongen starter.

- Vi har funnet litt svakhet i stabiliteten i hoften. Det tror vi kan ha ført til vondere knær. Derfor har jeg brukt mye tid på basisøvelser med Claud Lebreux på Olympiatoppen. Vi har hatt fokus på å bygge en skikkelig base som skal tåle belastningene, forklarer Sjøen.

LES OGSÅ:- Se hoppkometens dramatiske fall

Fakta: Sommerhoppuka

Klikk for å åpne faktaboksen

Fredag 19. juni: Gjerpenkollen, Drammen. Start prøveomgang kl. 17.00
Lørdag 20. juni: Midtstubakken. Start 1. omgang kl. 14.00
Søndag 21. juni: Midtstubakken. Start 1. omgang kl. 12.00

Til tross for smertene i kneet, hindrer det ikke 19-åringen fra å stille opp i «sommerhoppuka» i Gjerpenkollen og Midtstubakken kommende helg.
Der vil Sjøen konkurrere mot landets beste hoppere.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!