RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokslien etter kjempelangrenn: - Forferdelig å gå i disse forholdene

STERKT LANGRENN: Mikko Kokslien gikk et kjempelangrenn på Norges tredjeetappe.
STERKT LANGRENN: Mikko Kokslien gikk et kjempelangrenn på Norges tredjeetappe. Foto: Kerstin Joensson (Ap)
Sist oppdatert:
Tyskland var sterkest i Schonac, Norge på andreplass.

Mikko Kokslien, Jørgen Graabak, Jan Schmid og Håvard Klemetsen gikk på Norges lag i lagkonkurransen i kombinert lørdag. 

Det som lenge så ut til å bli en håpløs norsk dag i kombinertsporet, endte til slutt med norsk pallplass. Norge kom til slutt på andreplass, 3,9 sekunder bak seierende Tyskland. Frankrike tok den siste plassen på pallen.

- Forferdelig å gå
En av de som gikk veldig bra i langrennsporet var Mikko Kokslien. Han mente dette løpet var noe av det verste han hadde opplevd.

- I dag var det forferdelig å gå. Det blåste og regnet noe fryktelig, så det var et rart løp, forteller han Nettavisen.

Kokslien var likevel fornøyd med resultatet til slutt.

- Jeg gikk ut litt langt bak på tredjeetappen, men ønsket å ta igjen et par nasjoner foran i alle fall. Det så lenge vanskelig ut for oss i dag, men med disse vanskelige forholdene visste vi aldri hva som kunne skje. Vi er derfor fornøyde med en andreplass på en ganske dårlig dag for oss som lag, sier han.

Også ankermann Jørgen Graabak var fornøyd med løpet totaltsett.

- Det var godt gjennomført og det meste gikk etter planen. Jeg hadde et lite punkt midtveis, hvor jeg hadde et lite håp om å ta tyskeren, men ellers er andreplass veldig bra i dag. Det er godt å se at vi er såpass nære på en middels dag på jobben, sier han til Nettavisen.

Fjerdeplass etter hoppingen
De norske løperne gikk ut på langrennsdelen 30 sekunder bak ledende Tyskland. Norge lå på fjerdeplass etter hoppdelen av lagkonkurransen, etter at Klemetsen avsluttet hoppingen med et kjempehopp på 98,5 meter. Fra før av hadde Kokslien hoppet 82,5 meter, Graabak 91 meter og Schmid 97,5 meter.

Frankrike og Japan var nasjonene mellom Norge og Tyskland etter hoppingen. Franskmennene var bare ett sekund bak lederen, mens Japan startet 13 sekunder bak tyskerne.

Tapte terreng
I langrennssporet gikk Schmid Norges første etappe. Scmhid tapte noe til ledende Eric Frenzel, og vekslet 42 sekunder bak tyskerne.

Håvard Klemetsen på Norges andre etappe fortsatte å tape til lagene foran, og da han sendte Mikko Kokslien i vei på den tredje etappen, var avstanden opp til tet over ett minutt. Klemetsen ble også forbigått av Østerrike og Italia på sin etappe.

Kokslien og Graabak på Norges to siste etapper måtte gå over all evne for at det norske laget skulle kunne blande seg inn i tetstriden.

Imponerte i sporet
Og Mikko Kokslien på den tredje etappen imponerte i langrennsporet. Der de fleste andre konkurrenter tapte til Björn Kircheisen, gikk Kokslien et kjempelangrenn. Ved siste veksling var avstanden opp til Tyskland bare 28,7 sekunder. Norge vekslet på fjerdeplass, etter å ha tatt inn Italia og Østerrike igjen.

Jørgen Graabak, som er nominert til hele fire priser på Idrettsgallaen neste helg, fortsatte det norske råkjøret, og sikret pallplass for det norske laget.

Det som så ut som et håpløst renn frem til det gjenstod to etapper, ble dermed til slutt en ganske god norsk dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere