*Nettavisen* Sport.

Kombinertgutta med advarsel til rivalene

SIKRET SEIEREN: Jørgen Graabak. Foto: Heikki Saukkomaa (Afp / NTB scanpix)

Imponerer i VM-sesongen.

20.12.14 16:42

Jørgen Graabak sikret en knepen norsk verdenscupseier på lørdagens lagsprint i kombinert i østerrikske Ramsau.

Totalt tok det norske laget 411,4 poeng i hoppbakken og gikk ut som nummer tre i langrennet. Opp til ledende Tyskland skilte det 18 sekunder, mens Frankrike og Østerrike også i høyeste grad var med i seierskampen.

Langrennet viste seg tidlig å bli et oppgjør mellom Norge, Frankrike og Tyskland. På tredje etappe forsøkte tyske Johannes Rydzek å riste av seg Norges Jan Schmid, men uten å lykkes.

Spurtdrama
Dermed fikk Norges ankermann Jørgen Graabak et ypperlig utgangspunkt foran den siste og avgjørende etappen. Olympiamesteren fra Sotsji hadde kontakt med både Frankrike og Tyskland fra første stavtak og kunne styre begivenhetene inn mot mål.

På sisterunden rev Graabak seg løs sammen med tyske Fabian Riessle, og lenge så tyskeren ut til å ha festet et grep om seieren. På de siste meterne kom imidlertid Graabak opp på siden av tyskeren og hev seg de nødvendige centimeterne foran i mål.

Ett fattig tidel skilte til slutt de to duellantene.

Frankrike tok tredjeplassen, mens Østerrike ble nummer fire. Henholdsvis seks og 12 sekunder skilte opp til Norge.

Klemetsen best i bakken
Håvard Klemetsen ble belønnet med flest poeng av de norske i hopprennet. Kombinertveteranen gjorde et hopp på 90 meter og fikk 109,2 poeng. Også Mikko Kokslien og Jan Schmid hadde samme lengde.

Jørgen Graabak landet på 95 meter, men ifølge juryen var ikke hoppet like solid som prestasjonene til lagkameratene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.