RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kombinertgutta slo tilbake

VANT: Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak dannet duoen som vant årets første lagsprint i kombinert.
VANT: Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak dannet duoen som vant årets første lagsprint i kombinert. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utklasset konkurrentene i lag-sprinten.

Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak utgjorde Norges førstelag i kobinertløpernes lagsprint søndag. Og det var ingen som kunne tukte den norske duoen.

Norge vant foran Tyskland 2 og Frankrike. I mål skilte det 25 sekunder til tyskerne og et halvt minutt til franskmennene. Det var en maktdemonstrasjon fra de norske gutta, og seieren var aldri truet.

Gutta selv var veldig fornøyde med seieren.

- Vi er en god match. Det viste vi i dag. Vi hadde en god taktikk, som fungerte bra, så det var gøy, sa Klemetsen til FIS i et NRK-sendt intervju etter løpet.

La grunnlaget i bakken
Allerede i hoppbakken viste den norske duoen at de ville bli vanskelige å slå i Finland. Klemetsen klinket til med et hopp på 139,5 meter. Graabak hoppet også godt, og landet på 128 meter. Dermed ledet duoen etter hoppdelen av kombinertsprinten.

26 sekunder hadde Norge ned til Tsjekkia, som lå på andreplass etter hoppingen. Frankrike lå på tredjeplass, 30 sekunder bak Graabak og Klemetsen.

Sterkt langrenn
I langrennsdelen skulle hver løper gå fem etapper på halvannen kilometer hver. Klemetsen og Graabak holdt tempoen til utfordrerne bakfra, og økte til og med litt tidvis i løpet.

Graabak, som anses som en av de raskeste langrennsløperne i feltet, kunne dermed sikre inn seieren på den siste etappen.

Det norske andrelaget, med Mikko Kokslien og Jan Schmid, skuffet i hoppdelen, og var dermed ristet av i kampen om seieren allerede før langrennet. Laget kom til slutt på syvendeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere