RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen av skiskyting knuste konkurrentene

TIL TOPPS: Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen.
TIL TOPPS: Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
40-åringen viste styrke med Sjusjøen-seier.

Ole Einar Bjørndalen holdt hodet kaldt på siste skyting og gikk fra konkurrentene på fellesstarten under sesongåpningen i skiskyting på Sjusjøen søndag.

Veteranen var i en klasse for seg mot slutten og slo landsmannen Lars Helge Birkeland med 6,7 sekunder. De fem første utøverne i mål var norske.

- Veldig positivt
- Det var et veldig bra løp, smart gått. Kroppen fungerte bra, og det var mye bedre i dag enn i går (9.-plass i sprint). Veldig positivt at det går veien nå, sa Bjørndalen.

Før den siste skytingen var det nesten dødt løp mellom fem løpere. Birkeland, Emil Hegle Svendsen, Andreas Dahle Wærnes, Martin Fourcade og Bjørndalen kom på rekke og rad inn for å avgjøre fellesstarten på standplass.

Birkeland og Bjørndalen skjøt feilfritt og fikk en luke til resten, mens Fourcade sprakk og bommet to ganger. Et lite stykke fra mål rykket Bjørndalen fra Birkeland og gikk ensom til mål.

Spenning
Bjørndalen brukte lang tid på det siste skuddet, men med tre fulle hus etter én bom på første liggende skyting kunne han gå inn til seier.

- Jeg tapte sju sekunder til Lars Helge der. Men jeg måtte gjøre det på den måten for å treffe på det siste skuddet, og det var riktig.

- Hvor trygg var du på at du skulle slå Birkeland?

- Man er egentlig aldri trygg, men jeg følte meg ganske sprek. Jeg hadde ikke blåst alt kruttet selv om det var ganske tøft med den strafferunden i starten, sa vinneren til NTB.

Treer Emil Hegle Svendsen ble slått med 19,7 sekunder, mens Erlend Bjøntegaard tok en fin fjerdeplass – 23,9 sekunder bak Bjørndalen.

Johannes Thingnes Bø ble nummer fem. Nærmeste utlending var Alexis Boeuf på 6.-plass. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere