RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I ALVORLIG TRØBBEL: Kongsvinger og Victor Zetterberg.
I ALVORLIG TRØBBEL: Kongsvinger og Victor Zetterberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Kongsvinger Knights et steg unna nedrykk

Sist oppdatert:
Nidaros på vei mot eliteserien.

KONGSVINGER KNIGHTS - NIDAROS 3-6:

Nidaros tok en sterk 6-3-seier borte mot Kongsvinger i kvalifiseringen til eliteserien ishockey søndag og er en seier fra eliteseriespill.

Kongsvinger endte sist i årets eliteserie, men håpet å berge plassen gjennom kvalifiseringsspill. 1.-divisjonsvinneren vil det annerledes og vil med borteseier mot kvalifiseringsjumbo Comet torsdag være klar for eliten.

Kongsvinger både scoret først og vant skuddstatistikken 42-26, men Inge Stokvik utlignet i et undertallsspill. Rutinerte Stokvik har erfaring fra eliteseriespill i fire ulike klubber. Med opprykk kan det bli spill på øverste nivå med en tredje klubb fra Trondheim flr 35-åringen.

Med to mål i midtperioden og ett tidlig i 3. periode ledet gjestene 4-1. Det overtaket greide hjemmelaget aldri å ta igjen.

Stokvik scoret sitt lags første og siste mål, mens Fredrik Linge, Andreas Svedlund, Niklas Unger Nilsen og Marius Nielsen sto for hver sin scoring.

Manglerud Star har allerede forsvart eliteserieplassen og tok sin femte strake seier, men måtte tross 50-17 i skudd ha forlengning for å slå Comet 5-4 på hjemmebane. Steffen Ratejczak ble matchvinner.

Torsdag reiser Nidaros til Halden for å møte Comet, mens Kongsvinger drar til Oslo der bare seier over Manglerud Star er godt nok for å holde liv i håpet om fortsatt eliteseriespill.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere