*Nettavisen* Sport.

Kowalczyk: - Har funnet en ny retning i livet

HADDE DET VONDT: Justyna Kowalczyk slet med depresjoner. Nå har hun kommet seg tilbake på beina.

HADDE DET VONDT: Justyna Kowalczyk slet med depresjoner. Nå har hun kommet seg tilbake på beina. Foto: Kirill Kudryavtsev (Afp)

Har ristet av seg depresjonen.

Justyna Kowalczyk (31) fortalte i sommer at hun i en lang periode har slitt med depresjon.

Nå forteller den polske langrennsprofilen at ting går bedre for henne.

Langt bedre.

- Jeg er tilbake, og det er en god ting. Jeg fikk veldig god hjelp i terapi, og jeg har funnet en ny retning i livet. Nå er det ikke bare sport som gjelder. Det er bra for meg, og jeg har det veldig mye bedre, sier hun i et intervju med finske YLO før helgens verdenscupåpning i Kuusamo.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

Mistet et barn
Hun var åpenhjertig om depresjonen lenge, og røpet hun opplevde å spontanabortere.

- Tidlig i mai i fjor raste alt sammen. Jeg mistet et ufødt barn. Akkurat i det ting begynte å falle på plass for meg, mistet jeg et barn i mai på treningsleir. Jeg hadde planlagt å fortelle trenerne om barnet på den samlingen, men skjebnen ville det annerledes. Det var veldig traumatiske dager, sa Kowalczyk.

Ytterst få visste om hennes personlige tragedie.

- Jeg ble helt alene om alt. Jeg sa ingenting til mine trenere eller mine foreldre, for jeg ville ikke at de skulle bekymre seg. Det var bare tre personer som visste dette, sier hun.

- Formen er bra
Nå er hun offensiv før lørdagens sprint og søndagens 10 kilometer klassisk.

- Jeg forventer meg mye fra helgen. Formen ser ikke dårlig ut i det hele tatt, sier hun.

Kowalczyk er en av de største favorittene til å hevde seg i vinterens ski-VM i Falun. Der har hun valgt å satse på to klassisk-renn i Falun. Dermed blir det kun sprint og 30 kilometer på henne i VM

Nylig fortalte hun at satser for fullt på verdenscupen i tillegg til de to VM-distansene hun skal gå. Det mye omtalte fotbruddet fra forrige vinter er leget, men i sesongoppkjøringen har hun trøblet med en vond rygg.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.