RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kowalczyk: - Livet mitt er gått i stykker

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har lagt bak seg en vond sesong. I et intervju forteller hun at hun har fått psykologhjelp for å takle depresjon.
Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har lagt bak seg en vond sesong. I et intervju forteller hun at hun har fått psykologhjelp for å takle depresjon. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Deprimert Justyna Kowalczyk vurderte å gi seg. Nå snakker hun ut.

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har lagt bak seg en vond sesong. I et intervju forteller hun at hun har fått psykologhjelp for å takle depresjon.

– I starten av mai hadde jeg et totalt nervesammenbrudd. Jeg har flere ganger vært så langt nede at jeg har vurdert å avslutte karrieren, sier Kowalczyk i et intervju med avisen Gazeta som NRK har fått tilgang til.

Den polske skistjernen har vært blant de mestvinnende jentene i langrennssporet, men i det private har hun slitt tungt.

– I mange måneder var den eneste utsikten taket på hotellrommet. Privatlivet mitt er i oppløsning, og det eneste som er igjen, er sport. Derfor har jeg bestemt meg for å fortsette som langrennsløper, sier hun ifølge NRK.

Satser mot Falun

Kowalczyk legger til at hun har hatt søvnproblemer og er blitt sliten av de mange reisedøgnene.

Likevel satser polakken videre mot Falun-VM i 2015. Kowalczyk satte tidlig sesongpunktum etter å ha gått i Sotsji-OL med et brudd i foten, men starter nå med treningen mot neste sesong.

– Faktumet er at livet mitt har gått i stykker, og jeg klarer ikke å finne en løsning. Jeg ville nylig ta en pause fram til 1. august for å finne ut hva som er viktig i livet, men jeg klarte ikke å la være å trene. Jeg har funnet ut at det eneste trygge akkurat nå er sporten, forteller hun åpenhjertig. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere