Gå til sidens hovedinnhold

Kowalczyk med syrlig stikk til Johaug

Kommenterte dopingsaken på Twitter.

Torsdag kom nyheten om at Therese Johaug hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Skiløperen skal angivelig ha fått i seg det forbudte stoffet gjennom kremen Trofodermin, kjøpt i Italia.

Johaug fikk kremen av lege Fredrik F. Bendiksen etter at hun hadde slitt med solbrente lepper under en treningssamling i september.

Det var en gråtende Johaug som møtte pressen og erklærte seg uskyldig. Legen har tatt på seg ansvaret for å ha gitt Johaug kremen og trukket seg fra sin stilling i Norges Skiforbund.

- Jeg har null skyld i denne saken. Det ha vært en vanvittig belastning for meg å holde på dette i en uke nå. Det har vært den verste uka i hele mitt liv, sa Johaug.

Nyheten om den norske skistjernen har allerede fått mye oppmerksomhet rundt om i verden og i Polen har pressen jobbet iherdig med å få Justyna Kowalczyk i tale. Hun har tidligere uttalt seg kritisk om norske utøvere.

Kowalczyk har lenge stilt spørsmålstegn ved Marit Bjørgens bruk av astmamedisin og flere ganger gått til verbalt angrep mot Bjørgen.

På nettstedet Twitter skriver Kowalczyk torsdag at telefonen knapt har vært stille siden Johaug-nyheten sprakk.

«Det er ikke lett å trene på fjellet når telefonen ring uavbrutt # herremin …», skriver den polske langrennsløperen på nettsamfunnet.

Kowalczyk har også lagt ut et bilde av den omtalte kremen, Trofodermin, som i Italia er tydelig merket med at den inneholder stoffer som kan gi utslag på en dopingtest. Det er ikke fastslått akkurat hvordan forpakningen på den kremen som Johaug brukte, så ut, men det skal angivelig ha vært påbudt å merke slike produkter i Italia siden 2003.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Til bildet hun har lagt ut skriver Kowalczyk syrlig:

«Fin innpakning på den kremen».

Også finske Aino-Kaisa Saarinen stiller spørsmål rundt hvordan den norske lagen kan ha unngått å se dopingadvarselen på innpakningen.

- Av nysgjerrighet gikk jeg til apoteket i Livigno for å se hvordan forpakningen ser ut. Kan legen ha unngått å se advarselen på denne innpakningen? skriver Saarinen på Twitter, med et vedlagt bilde der hun holder opp en eske med samme salve.

Lege Bendiksen sa følgende om kremen torsdag.

- Jeg registrerte ikke der og da, jeg koblet ikke dette opp mot WADAs liste over forbudte midler. Jeg fikk det rett og slett ikke med meg. Jeg har studert mye, natt og dag, de siste åtte dagene, på hvorfor jeg ikke fikk det med meg.

Se Kowalczyks meldinger under:

Kommentarer til denne saken