24 år gamle Simen Hegstad Krüger imponerte stort under lørdagens 15 kilometer individuellstart i italienske Toblach og vant rennet.

- Det var noen nervepirrende minutter i målområdet mens jeg ventet på Magnificat. Det var helt uvirkelig å se at han krysset streken og at jeg vant, sa Krüger til NRK.

- Jeg stortrives i løypene her. Det er en rask løype og du må jage fart hele veien. Jeg liker når man hele tidne må jage for å ikke tape sekunder. Det er et eller annet med denne løypen som passer veldig bra for meg, sier Krüger videre.

- Gjennombrudd

Dette var nordmannens første seier i verdenscupen noensinne.

- Han har tatt nye steg mot verdenseliten i sesong etter sesong. Nå kommer det virkelig store gjennombruddet, sa NRK-kommentator Jann Post om 24-åringens prestasjon.

15 kilometer friteknikk står påprogrammet under OL i sørkoranske Pyeongchang neste år, og der kan Krüger bli en spennende mann.

- Holder han seg frisk, får vi se ham på denne distansen i OL, sa Post.

Maurice Manificat fra Frankrike ble nummer to, og Andrew Musgrave fra Skottland nummer tre. Krüger var 10,6 sekunder foran nummer to.

Mye har handlet om Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupen denne sesongen, og 20-åringen sto allerede med seks seire før lørdagens renn, men denne gangen klarte ikke unggutten å blande seg helt inn i toppen.

Klæbo ble til slutt nummer 10, 35,2 sekunder bak vinneren.

Trønderen hang lenge med i teten, men klarte ikke å holde tempoet oppe hele veien inn og begynte å tape mye til beste fra rundt ti kilometer.

Opptur for Krogh

Finn Hågen Krogh gikk et av sine beste renn for sesongen og lå i tet gjennom hele løpet, men han tapte en del på den siste runden og dermed holdt ikke tiden helt for Krogh. Han ble til slutt nummer seks.

Han var 23,8 sekunder bak Krüger i mål.

Christer Holund gikk også et bra renn og endte på plassen bak Krogh.

Martin Johnsrud Sundby ble nummer 12, Sjur Røthe ble nummer 18, mens Nickls Dyrhaug endte på en litt skuffende 38.-plass.