RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henrik Kristoffersen klarte ikke å forsvare fjorårsseieren fra Schladming.
Henrik Kristoffersen klarte ikke å forsvare fjorårsseieren fra Schladming. Foto: Ruben Sprich (Reuters / NTB scanpix)

Kristoffersen: - Ikke noen katastrofe

Sist oppdatert:
Henrik Kristoffersen klarte ikke å forsvare fjorårsseieren fra Schladming.

Via femteplass i første omgang, endte han på 7.-plass til slutt.

Vinner ble russeren Alexander Khorosjilov, som var suveren i begge omgangene. Han var 1,44 sekund foran italienske Stefano Gross på annenplass. Treer ble Tysklands Felix Neureuther.

Henrik Kristoffersen falt to plasser tilbake i finaleomgangen. Han var 2,07 sekunder bak russeren og 56 hundredeler fra en plass på seierspallen.

– Nå må jeg analysere og tenke litt. Det er ikke noen katastrofe. Jeg reiser til VM med en god følelse også etter dette, sa han til NTB etter rennet.

– Det ser ut som om jeg mangler det lille ekstra giret som er der når jeg er i toppform, la han til. Selvsagt gledet han seg ikke spesielt over sjuendeplassen, for det var skuffende både for ham selv og tilhengerne hans, men han tok nederlaget med fatning.

– Nei, dette er ikke noen nedtur for meg. Jeg synes ikke det er grunn til å se på denne plasseringen og dette rennet på den måten. Hvis man tenker seg litt om og ser på statistikk og slike ting, så kan ikke jeg huske sist det var så høyt nivå i slalåm. I år er det helt ekstremt. Av åtte renn er det seks forskjellige vinnere. Se bare på resultatlisten, så finner du at Marcel Hirscher ble nummer 14 i dag. Når skjedde det sist at han fikk en så svak plassering i slalåm, spurte Kristoffersen.

Litt sen

– Jeg prøvde å gi gass så mye jeg kunne i finaleomgangen, men jeg ble litt sen noen steder. Bortsett fra det prøvde jeg å kjøre på topp hele tiden. I den første omgangen ble jeg litt for feig fra mellompartiet og ned til mål, forklarte han om kjøringen sin.

– Hva var det som ikke klaffet?

– For å være helt ærlig, så vet jeg ikke helt hva jeg ikke fikk til. Det er jo helt klart at det ikke går fort nok, det ser du når du ser på klokka. Hvordan jeg skal finne det lille ekstra, den siste finishen, det vet jeg ikke helt. Det kan være snakk om bare å få justert på noen detaljer, mente Kristoffersen.

– Jeg må bruke litt mer tid på å finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg har god tid fram til VM, og nå ser jeg først og fremst fram til å slappe av, for desember og januar har vært to tøffe måneder. For oss slalåmkjørere har januar vært spesielt røff med mange renn, så det jeg gleder meg til nå er å slappe av i ro og fred, sa han til NTB på vei ut av målområdet i Schladming.

Skyhøyt nivå

Khorosjilov har vært en grå mus i alpinsirkuset i ti år, men slo til med god kjøring i Kitzbühel søndag. Tirsdag kveld var han helt suveren og i en klasse for seg.

– Jeg har fulgt nøye med på alpint de siste ti årene, og jeg kan ikke huske at det har vært så høyt nivå som nå, sa Kristoffersen, som la til at han ikke var overrasket over at russeren tok seieren, men han var overrasket over den suverene måten han gjorde det på.

– Ingen hadde vel ventet at han skulle vinne med så stor margin. Det var overraskende, sa 20-åringen.

– Hva lærte du av dette rennet?

– Jeg lærte vel at jeg er litt for dårlig når det går rett ned. Det var litt for lite sving for meg i annenomgangen. Jeg er nok bedre når det blir litt vanskeligere, mer tekniske løyper som krever en del jobb. Det var det i annenomgangen her i fjor, særlig på slutten der jeg avgjorde den gangen, sa Kristoffersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere