*Nettavisen* Sport.

Kristoffersen: - Jeg gruer meg til sesongen

Henrik Kristoffersen legger ikke skjul på at han gruer seg litt for å gå i krigen igjen. Han legger et veldig stort press på seg selv før sesongåpningen i Sölden og Levi i løpet av den kommende måneden. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen gleder seg ikke til sesongåpningen i verken Sölden eller finske Levi. For ham er det i grunnen stikk motsatt.

– Jeg gruer meg til sesongen. Slik er det alltid med meg. Dersom jeg tar lett på ting, kan det fort gå dårlig. Det er et press, og det presset legger jeg på meg selv.

– Det er ikke lett å vinne, for det blir jo en krig hver gang jeg stiller opp. Det er slitsomt for hodet, Derfor gruer jeg meg litt, sier Kristoffersen til NTB.

Han er Norges beste tekniker på alpinski. Slalåm og storslalåm er hans grenser, og det starter med storslalåm på isbreen ved Sölden allerede om drøye to uker. Deretter er slalåmåpningen i finske Levi midt i november, et renn unggutten vant i fjor.

Men i Sölden har han aldri lyktes. Der har han fortsatt til gode å kjøre finaleomgangen.

– Hva skal til for å lykkes i sesongåpningen i Sölden?

– Det gjelder nok først og fremst å ha baller! sier Henrik Kristoffersen.

– Nei, jeg vet ikke helt hva som kreves for å lykkes der. Jeg har jo aldri fått det til i den bakken. Det er bratt der, langt og bratt. Aksel kan sikkert si noe mer om hva som kreves, for han har jo vunnet der. Det gjelder nok først og fremst å kjøre ordentlig på ski, forklarer Kristoffersen til NTB.

Mer muskler

Han røper at han har forberedt seg litt annerledes før den kommende sesongen enn tidligere. Bygging av muskler har vært prioritert, og det er håp om at det skal gi resultater. Han er i alle fall blitt både større og tyngre.

– Når det gjelder barmarkstrening har jeg forsøkt å trene slik at jeg skal få større muskler. På ski har jeg lagt vekt på å fortsette der jeg slapp i fjor, å kjøre bedre og raskere, forteller han om treningen gjennom sommeren og i høst fram til nå.

– Jeg har spist ganske bra for å få større muskler. Det må jeg innrømme, og det er blitt mest styrketrening. Det har nesten ikke blitt noe sykkeltrening i det hele tatt, forklarer han om treningsdagene.

Han sier også at han var ganske skrapet og veide 72 kilo under verdenscupfinalene i fjor. I sommer var vekten 77 kilo på det meste. Men han vet ikke hva som er perfekt og ideelt.

– Det finnes ikke noe perfekt, så når du spør om det er det et godt spørsmål, sier han.

Syk

Ikke alt er gått helt på skinner for slalåmesset i vår og sommer, selv om mye har klaffet veldig bra.

– Jeg var mye syk i våres. Det satt i en stund. Jeg fikk et lite problem med det, men generelt er det gått bra, forteller han.

Men tilbake til Sölden, som er rett rundt hjørnet. Der har det ikke blitt klaff, merkelig nok.

– Nei, jeg har fortsatt til gode å kjøre en annenomgang i Sölden. Målet må være å komme med i finaleomgangen i år, sier Kristoffersen med et smil til NTB.

– Foreløpig tenker jeg ikke så mye på Sölden og hva som kan skje. Det er gått bedre i Levi, rent tradisjonelt.

– Men nå er det et nytt år, og de aller fleste blir bedre, ikke bare oss, så det blir ikke lett der heller, avslutter unggutten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.