RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen ble historisk

HISTORISK: Henrik Kristoffersen sikret seg sitt sjette gull i junior-VM.
HISTORISK: Henrik Kristoffersen sikret seg sitt sjette gull i junior-VM. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Henrik Kristoffersen vant sitt sjette gull i junior-VM.

Henrik Kristoffersen (20) troner alene på toppen når det gjelder antall VM-gull i juniorklassen i alpint. Han vant sin sjette gullmedalje i slalåmrennet på Hafjell mandag.

Den norske slalåmeksperten ledet etter første omgang, og han hadde små problemer med å forsvare ledelsen sin i finaleomgangen. Til slutt tok han gullet med en margin på 1,55 sekund til østerrikeren Marco Schwarz. Bronsen gikk til amerikanske AJ Ginnis.

Østerrikeren kjørte en fantastisk annen omgang, for han lå bare på en skuffende 27.-plass etter første omgang. Han slo Kristoffersen med 0,62 sekund i finaleomgangen. De to kjørte raskest i finaleomgangen på Hafjell.

Henrik Kristoffersen som vant storslalåmrennet søndag, står nå med seks gullmedaljer fra junior-VM. Det er én mer enn østerrikeren Benjamin Raich som endte med fem gull da han var junior på slutten av 1990-tallet.

Marcus Monsen kjørte også et bra renn mandag. Han lå på tiendeplass etter første omgang, men kjørte seg opp til en solid sjuendeplass etter finaleomgangen. Han var 2,13 sekunder bak Henrik Kristoffersen.

Peder Dahlum Eide ble tredje best av de norske løperne med 17.-plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere