Kristoffersen kjemper om ny seier i verdenscupavslutningen

KJEMPER OM SEIEREN: Henrik Kristoffersen er nummer to etter førsteomgang.

KJEMPER OM SEIEREN: Henrik Kristoffersen er nummer to etter førsteomgang. Foto: Christian Hartmann (Reuters)

Ligger på annenplass etter første omgang i slalåm.

Henrik Kristoffersen gikk til topps i verdenscupfinalen i storslalåm lørdag. Søndag ligger han på annenplass etter første omgang i slalåm.

Det er italieneren Stefano Gross som leder etter den første runden. Han kjørte inn til 46,78 sekunder og er hundredelet foran den norske kometen. Verdenscupvinner Marcel Hirscher, som også kjemper om å vinne slalåmcupen, ligger på tredjeplass. Han er bare åtte hundredeler bak Gross.

- Det er forholdsvis jevnt og tett, så jeg må gjøre som i storslalåmrennet lørdag, klemme til med alt jeg har i annenomgangen, sa Henrik Kristoffersen til NRK.

Russeren Alexander Khorosjilov ligger på fjerdeplass. Han er 42 hundredeler bak, og det er helt klart at også russeren kan blande seg inn i tetkampen med en god finaleomgang.

– Underlaget passer meg også i dag. Det rister og er litt ujevnt, men kjentes bra. Det blir spennende, og jeg kan i hvert fall ikke spare på noe, men gi full gass, sa Kristoffersen.

Også Sebastian Foss Solevåg er med i slalåmfinalen. Han kjørte et jevnt bra renn og ligger på tiendeplass før annen omgang. Fra Solevåg til Gross skiller det 1,15 sekunder.

Annenomgangen går senere søndag, og Henrik Kristoffersen jakter på sin femte verdenscupseirer. Han har vunnet to slalåmrenn tidligere i år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.