Kristoffersen kom bakpå og mistet pallplassen

MISTET PALLPLASSEN: Henrik Kristoffersen.

MISTET PALLPLASSEN: Henrik Kristoffersen. Foto: Pier Marco Tacca (Ap)

- Det skal ikke skje, men jeg hadde ikke hellet med meg.

Henrik Kristoffersen var på vei mot en ny pallplass, men kom bakpå og mistet farten like før mål. Han endte på 5.-plass i verdenscuprennet i slalåm i Adelboden.

- Jeg kom bakpå noen porter før mål og stoppet helt opp. Det skal ikke skje, men jeg hadde ikke hellet med meg. Likevel er det veldig mye positivt å ta med meg fra dette rennet og denne helgen her i Adelboden, sa Kristoffersen til NTB etter femteplassen søndag og tredjeplassen i storslalåmrennet lørdag.

Han har ikke vært dårligere enn nummer fem i de slalåmrennene han har kommet til mål i denne sesongen. Det er også blitt en seier på ham, i åpningsrennet i finske Levi, så det er helt klart at han hører hjemme i den desiderte slalåmeliten.

Seieren søndag gikk overraskende til italieneren Stefano Gross. Han vant et hundredelsdrama mot Tysklands Fritz Dopfer, som ledet klart etter første omgang, og Marcel Hirscher. Det skilte tre hundredeler mellom dem. Det betyr at Hirscher dro ytterligere 60 poeng fra Kjetil Jansrud i verdenscupen totalt.

To bra omganger

Henrik Kristoffersen presterte to veldig gode omganger i Adelboden søndag. Han gjorde noen småfeil i begge, men det var ikke til å unngå under de vanskelige forholdene.

- Det var ikke veldig lett å kjøre her. For å si det rett ut så var det veldig vanskelig, men jeg er fornøyd, for jeg synes jeg klarte meg bra i begge omgangene, sa Kristoffersen.

Han lå på åttendeplass etter første omgang, men hadde ikke mer enn vel 30 hundredeler fram til Hirscher på tredjeplass, og det var Hirscher han sammenlignet seg med.

- Jeg var fornøyd med førsteomgangen, selv om jeg var over sekundet bak Dopfer som ledet. Ham kunne jeg ikke sammenligne meg med, for han hadde en kjempestor fordel fra startnummer en, mente det norske håpet etter første omgang.

Wengen neste

Nå er det slalåmrennet i Wengen som er det neste for Henrik Kristoffersen og de andre norske slalåmspesialistene, og det er liten tvil om at Kristoffersen reiser dit med styrket selvtillit.

- Jeg kommer til å ligge og trene i nærheten av Wengen den kommende uken og ser fram til neste slalåmrenn om en uke, sa han til NTB søndag.

Jonathan Nordbotten klarte også å komme seg med til finaleomgangen i Adelboden søndag, men en feil på toppen i annen omgang gjorde at det ikke ble noen suksess. Han fikk 26.-plass og endte sist av dem som fullførte.

- Jeg bommet fullstendig på toppen i finaleomgangen og stoppet helt opp. Det tapte jeg i alle fall tre sekunder på, mente Nordbotten.

- Det var et spørsmål om å satse, for jeg synes jeg gjorde en bra første omgang på toppen. Jeg satser for fullt videre selv om det ikke gikk veien i dag. Jeg gleder meg til neste renn i Wengen. Det er mange slalåmrenn på programmet, så jeg henger med så godt jeg kan, sa han til NTB.

Sebastian-Foss Solevåg kjørte ut søndag, mens Espen Lysdahl, Leif Kristian Haugen og Truls Johansen ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.