Gå til sidens hovedinnhold

Kristoffersen mistet pallplass til sensasjonmann

Tysker tok sin første verdenscupseier i storslalåm.

Henrik Kristoffersen kjempet for en plass på pallen i søndagens storslalåm i Beaver Creek, men nådde ikke helt opp til de beste.

Han kunne ikke hamle opp med vinner Stefan Luitz fra Tyskland, rivalen Marcel Hirscher fra Østerrike og den sveitiske sensasjonen Thomas Tumler.

Tumler startet som nummer 48 i rennet, men kjørte seg kraftig opp i finalen. Han ledet helt til Kristoffersen tok fatt på finaleløypa i Colorado.

Les mer: Utrolig drama fikk Klopp til å storme banen

- Jeg hadde en god følelse. Da jeg så hvor mye jeg hadde tapt, kunne jeg ikke tro det. Jeg har ingen forklaringer, sa en ordknapp Kristoffersen til NTB.

Irritert

Alpinisten fra Rælingen tapte mye tid, som så mange andre, og dessverre holdt heller ikke han unna for Tumlers utrolige kjøring. Dermed måtte Kristoffersen nøye seg med en frustrerende fjerdeplass.

Til slutt skilte det 16 hundredeler opp til pallen, og 0,67 sekunder opp til vinnertida. Ifølge NRK kastet 24-åringen hjelmen i bakken i målområdet etterpå.

Hirscher og Kristoffersen lå som nummer to og tre etter første omgang, mens Luitz var aller raskest også da. Luitz hadde 15 hundredeler å gå på mot Hirscher halvveis i konkurransen.

I andre omgang tapte han forspranget til Østerrikes store alpinstjerne rundt midtveis i løypa. Men en sterkere avslutning ga Luitz triumf likevel. Med en margin på 0,14 sekunder vant 26-åringen et verdenscuprenn for første gang.

Sterkt av Windingstad

Rasmus Windingstad har funnet formen i Beaver Creek. Etter en meget sterk andreomgang avanserte han hele 18 plasser og ble nummer elleve.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nest beste nordmann etter første omgang på en 15-.plass. Men med nesten 1,6 sekunder opp til Luitz halvveis, hadde han ikke nok fart på skiene til å blande seg inn i tetkampen.

Nestvold-Haugen endte på en som nummer tolv i konkurransen.

Windingstad og Kjetil Jansrud sikret seg de to siste plassene som kvalifiserte dem for en ekstra konkurranseomgang, nummer 29 og 30.

Begge gjennomførte med stil nedover fjellsida også i andre forsøk, men Windingstad viste altså spesielt sterke takter. Jansrud ble nummer 28 til slutt.

Les også

Karrierebeste for Mowinckel i super-G

Les også

Forfang ble slått av suveren japaner

Kommentarer til denne saken