Kristoffersen på åttendeplass

NUMMER ÅTTE: Henrik Kristoffersen.

NUMMER ÅTTE: Henrik Kristoffersen. Foto: Ruben Sprich (Reuters / NTB scanpix)

Men det er jevnt etter første omgang i Adelboden.

Henrik Kristoffersen hadde ikke full klaff i den første omgangen i slalåmrennet i Adelboden søndag. Han ligger på 8.-plass og er vel sekundet bak teten.

Nordmannen, som klarte en flott tredjeplass i storslalåmrennet lørdag, gjorde ingen store feil, men tapte til de beste hele tiden. Han ligger 1,09 sekunder bak den suverene lederen Fritz Dopfer fra Tyskland. Han kjørte inn til 56,21 fra startnummer én.

Italia og Patrick Thaler ligger på annenplass. Han er ett tidel bak Dopfer, mens verdenscupleder Marcel Hirscher kjørte inn til tredjeplassen, 75 hundredeler bak Dopfer.

Henrik Kristoffersen har ikke noe håpløst utgangspunkt før finaleomgangen, selv om han ligger så langt nede som på åttendeplass. Det er ikke mer enn 34 hundredeler fram til Hirscher på tredjeplass, og med slalåmrennet i Madonna di Campiglio like før jul friskt i minnet, der Kristoffersen kjørte seg opp fra 14.- til 4.-plass i annen omgang, har han alle muligheter til å avansere med klaff i finaleomgangen. Det er svært tett foran ham på listen.

Jonathan Nordbotten kjørte seg inn til 27.-plass fra startnummer 32. Han skal nok slite for å komme med i finaleomgangen og ligger 3,25 sekunder bak lederen, mens Sebastian-Foss Solevåg, som klarte tredjeplassen i det forrige slalåmrennet i verdenscupen i Zagreb, kjørte ut etter bare tre porter søndag.

Leif Kristian Haugen kjørte inn til 32. plass og er ute av finaleomgangen. Han var 3.73 sekunder bak teten. Espen Lysdahl var også sjanseløs på en plass i finaleomgangen. Han kjørte inn til 34.-plassen og var 4,27 sekunder bak teten etter at 42 løpere hadde vært utfor.

Heller ikke Truls Johansen får kjøre andre omgang. Han misset totalt og var over seks sekunder bak de beste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.