Kristoffersen på pallen igjen da favoritten feilet

Henrik Kristoffersen (19) kjørte inn til en ny tredjeplass i verdenscupen søndag.

Henrik Kristoffersen (19) kjørte inn til en ny tredjeplass i verdenscupen søndag. Foto: Srdjan Zivulovic (Reuters)

OL-mester Mario Matt hektet i nest siste slalåmport og sendte Henrik Kristoffersen (19) inn til en ny tredjeplass i verdenscupen søndag.

09.03.14 14:05

OL-mester Mario Matt hektet i nest siste slalåmport og sendte Henrik Kristoffersen (19) inn til en ny tredjeplass i verdenscupen søndag.

Kristoffersen så ut til å bli nummer fire, men det var før Matt som sistemann ut i finalen fikk problemer, hektet og falt nærmest over målstreken.

– Jeg var innstilt på fjerdeplassen, men jeg hadde et håp om å bli nummer tre. Det var veldig «tight», og det spørs om Matt uansett hadde klart å gå forbi meg, sa Kristoffersen til NTB.

Han endte 79/100 sekund bak vinneren Felix Neureuther. Fritz Dopfer på annenplass sørget for at det ble dobbelt tysk på de to øverste plassene.

Superuke

Kristoffersen rundet dermed av en superuke ved å komme på pallen for annen dag på rad i slovenske Kranjska Gora. Lørdag suste den formsterke Rælingen-alpinisten inn til en meget sterk tredjeplass i storslalåmrennet. Totalt har han vært på verdenscuppallen seks ganger i sin debutsesong.

Tidligere i uken var 19-åringen i en klasse for seg i junior-VM. Han vant gull i både storslalåm og slalåm. I OL slo han til med slalåmbronse.

– Det har vært en bra uke. Jeg kjører godt på ski, sa Kristoffersen beskjedent.

– I dag hadde jeg litt dårlig tempo i enkelte deler av annen omgang, men alt i alt er jeg fornøyd med rennet.

Hirscher leder knapt

Siden Aksel Lund Svindal ikke deltok søndag, tok Marcel Hirscher over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Men østerrikeren hadde nok håpet på mer enn en femteplass i det som er hans favorittdisiplin. Han leder fire poeng foran Svindal før kommende ukes verdenscupavslutning i sveitsiske Lenzerheide.

Der står utfor, super-G, storslalåm og slalåm på programmet.

Leif Kristian Haugen og Sebastian Foss Solevåg endte på henholdsvis 20.- og 25.-plass søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.