*Nettavisen* Sport.

Kristoffersen på pallen igjen

PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen kjørte seg inn til en ny pallplassering i verdenscupen. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Nordmannen viser storform før VM.

Henrik Kristoffersen skaffet seg en ny pallplass da han ble nummer tre i slalåmrennet i Wengen lørdag.

Med startnummer 4 kjørte Kristoffersen inn til tredjeplass i første omgang. Kristoffersen var 32 hundredels sekund bak svenske Mattias Hargin.

I finaleomgangen tapte 20-åringen tid gjennom hele løypa til Felix Neureuther. I mål var han 44 hundredels sekund bak tyskeren og måtte krysse fingrene for at Stefano Gross eller Hargin skulle feile for å havne på pallen.

Italienske Gross kjørte solid, men klarte ikke å hamle opp med Neureuther, som vant rennet. Svensken klarte derimot ikke å følge opp sin god første omgang og falt ned på sjetteplass. Det betød en ny tredjeplass for Kristoffersen.

Ikke stang inn

Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss Solevåg lå på henholdsvis 16.- og 19.-plass etter første omgang. Leif Kristian Haugen måtte følge finaleomgangen fra sidelinjen. 27-åringen endte på en sur 31.-plass.

I finalen kjørte begge to svakere, men Solevåg klatret opp til 18.-plass. Nordbotten kjørte glimrende til halvveis i løpet, men tapte mye tid i den nedre delen av løypa og ble nummer 23.

Vanskelig forhold

Gjennom natten lavet det ned 20 centimeter med nysnø i sveitsiske Wengen.

Arrangøren jobbet hardt for å gjøre slalåmløypa klar til start lørdag formiddag. Mange taklet ikke føret. Flere løpere, blant andre Marcel Hirscher og kroatiske Ivica Kostelic, kjørte ut.

Av de norske klarte verken Truls Johansen eller Espen Lysdahl å kjøre ned til mål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.