RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen tok sin sjuende andreplass for sesongen


ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen endte på andreplass i slalåmen i Wengen.
ANDREPLASS: Henrik Kristoffersen endte på andreplass i slalåmen i Wengen. Foto: Denis Balibouse (Reuters)
Sist oppdatert:
Igjen var Marcel Hirscher umulig å hamle opp med.

Henrik Kristoffersen måtte ta til takke med en ny andreplass, da Marcel Hirscher nok en gang viste hvem som er verdens beste alpinist i slalåmrennet i Wengen på søndag.

Nordmannen ledet rennet før Hirscher sto igjen alene på toppen i andre omgang, men østerrikeren var et godt hestehode foran Kristoffersen ned portene.

Østerrikeren gjorde noen feil, men en utrolig innsats sørget for at han likevel var 93 hundredeler foran Kristoffersen i mål.

Det betyr at Kristoffersen tok sin tiende pallplassering for sesongen, uten at han har klart å ende opp øverst i noen renn. Sju av dem har endt med andreplass.

- Kan gjøre hva han vil

En Kristoffersen med et smil om munn innser at Hirscher nærmest er umulig å slå for øyeblikket.

- Akkurat for øyeblikket er Hirscher bare bedre. Sånn er det. Det er ikke vits i å skrive «knust av Hirscher», han er bare bedre for øyeblikket. Akkurat nå er han nok i en egen liga. Du ser selvtilliten hans og flyten han har, han er i en flytsone der han kan gjøre hva han vil. Han gjør ikke én feil. Den siste feilen han gjorde var i andre omgang i Madonna, liksom, sier en hoderistende Kristoffersen til TV 2.

Men en gang må han gjøre feil, han og, legger han til. 

Kristoffersen mener at hans egen form er på gang.

- Det kommer seg. Det blir bedre og bedre. Men det krever litt tid. Jeg får bruke neste uke godt, så får vi se, sier han.

- All in!

To av de norske gutta var med helt i toppen etter den første omgangen i Wengen: Henrik Kristoffersen lå på tredjeplass, 59 hundredeler bak ledende Marcel Hirscher, mens Leif Kristian Nestvold-Haugen lå på plassen bak, ytterligere 17 hundredeler bak lagkompisen.

Det gikk unna for Kristoffersen i annen omgang, som satset alt i den sveitsiske bakken.

- Det er all in fra Rælingen! utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk, idet Kristoffersen gjorde noen småfeil på vei nedover løypa.

I mål var han 88 hundredeler foran daværende leder, sveitsiske Ramon Zenhaeusern.

Holdt på å kjøre ut

Svenske André Myhrer på startnummeret etter klarte ikke å hamle opp med nordmannen, men sikret seg en pallplassering 79 hundredeler bak Kristoffersen. Dermed var det bare Marcel Hirscher igjen på toppen.

Den suverene østerrikeren hadde store problemer i løypa, men akkurat da villmannen så ut til å forsvinne ut av portene satte han inn enda et gir. I mål var han 93 hundredeler foran Kristoffersen, som måtte ta til takke med sin sjuende andreplass for sesongen.

Nestvold-Haugen på femteplass

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde en solid annen omgang, men måtte se at pallen glapp med sin femteplass.

Jonathan Nordbotten og Sebastian Foss Solevåg lå på henholdsvis 16.- og 17.-plass før finaleomgangen, men der hektet Nordbotten. Han måtte komme seg opp i løypa for å passere porten på rett vis, og havnet dermed helt sist av de som kom i mål - på en 27.-plass.

Foss Solevåg klarte heller ikke å kjøre en lynrask annen omgang, og endte til slutt på en 15.-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere