RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UT IGJEN: Henrik Kristoffersen har gått fra å være sikkerheten selv i slalåmløypene til å kjøre ut i tre av sesongens siste fire verdenscuprenn i disiplinen.
UT IGJEN: Henrik Kristoffersen har gått fra å være sikkerheten selv i slalåmløypene til å kjøre ut i tre av sesongens siste fire verdenscuprenn i disiplinen. Foto: Nathan Bilow (AP / NTB scanpix)

Kristoffersen sist i verdenscupavslutning

Sist oppdatert:
- Det ble en litt frustrerende slutt på sesongen.

Henrik Kristoffersen misset i andre omgang, måtte tråkke opp igjen og havnet helt sist på 24.-plass under verdenscupavslutningen i slalåm i Aspen.

Han lå plassert som nummer fem etter halvkjørt konkurranse.

- Jeg fikk beskjed etter løpet om at jeg kjørte veldig fort. Det er jævlig surt, men sånn er det. Jeg prøver alt jeg har. Det ble en litt frustrerende slutt på sesongen, sa Kristoffersen til NRK.

Leif Kristian Haugen gjorde det samme i første omgang. Han havnet på 23.-plass totalt i rennet som ble vunnet av svenske André Myhrer.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i 1. omgang. Dermed ble Sebastian Foss Solevåg beste norske. Han kjørte seg opp fra 18.- til 13.-plass og var 0,96 sekunder bak Myhrer i mål.

Sunnmøringen var, skuffende nok, eneste nordmann som kom seg helskinnet gjennom.

- Jeg måtte bite tennene skikkelig sammen fra start og kjempe meg i mål. Det var veldig varmt med tørr luft og tungt å kjøre, sa Solevåg til NRK.

Tett

Det var svært tett etter den første omgangen i Aspen, Colorado.

Marcel Hirscher, som allerede hadde vunnet både verdenscupen, slalåmcupen og storslalåmcupen, hadde 0,08 sekunder ned til svenske Myhrer på andreplass.

Italias Stefano Gross var 35 hundredeler bak, og Østerrikes Michael Matt 37 hundredeler bak før finaleomgangen.

Hirscher lyktes ikke like godt på sin siste omgang i verdenscupen for sesongen. 28-åringen havnet på en fjerdeplass, en overraskende svakplassering til ham å være.

Tysk steg

Felix Neureuther fra Tyskland kjørte seg opp til andreplass, mens nevnte Matt ble nummer tre. Opp til Myhrer skilte henholdsvis 14 og 15 hundredeler for nevnte duo.

Leif Kristian Haugen hadde bare æren å kjøre for i andre omgang. Haugen tråkket opp igjen etter en feil i  og havnet sist av alle med 7,27 sekunder opp til Hirscher.

Etter finaleomgangen tok han seg forbi Kristoffersen og opp til 23.-plassen. 7,00 sekunder skilte til vinneren

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere