RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoffersen skal vise muskler i storslalåm


MER MUSKLER: Henrik Kristoffersen trener mer styrke for å kunne bli mer stabil i sesongen som kommer.
MER MUSKLER: Henrik Kristoffersen trener mer styrke for å kunne bli mer stabil i sesongen som kommer. Foto: Philippe Desmazes (Afp)
- Det kommer seg nå. Sixpacken er der.

Henrik Kristoffersen ønsker ikke lenger å være lett og spinkel. I sommer har 21-åringen pumpet jern for å kjøre enda fortere på ski den kommende alpinsesongen.

- Det kommer seg nå. Sixpacken er der, smiler alpinstjernen og løfter litt på t-skjorta.

Kristoffersen har ligget i hardtrening denne sommeren. Siden verdenscupavslutningen i mars har den 179 centimeter lange kroppen blitt fire kilo tyngre.

- I mars var jeg vel rundt 72 kilo. Nå er jeg rundt 76. Det varierer jo selvfølgelig litt. Jeg har i hvert fall gått opp sånn at det er en sunn kroppsvekt, som man sier, forteller Kristoffersen til NTB.

Bli raskere i storslalåm
Etter forrige sesong endret han treningsprogrammet for å bli tyngre og sterkere. Det betyr fryktelig mange timer med vekter på gymmen.

- Jeg har syklet og løpt mye mindre, og trent en del mer styrke. Jeg skal i hovedsak bli sterkere, sier 21-åringen.

Landslagstrener Christian Mitter ønsket i første omgang at Kristoffersen skulle bli tre kilo tyngre, men det klarte unggutten fortere enn forventet.

- Den er bare greit at han øker litt i denne perioden. Han kommer trolig til å gå ned noe når sesongen nærmer seg, sier Mitter, som ønsker at tyngden skal gjøre Kristoffersen enda raskere – spesielt i storslalåm.

- Han har manglet eksplosivitet og noe på grunnhastigheten i en del bakker i storslalåm, påpeker Mitter.

- Skal bli mer stabil
Til tross for noen kilo for lite, har Rælingen-gutten de siste sesongene for alvor blitt en tungvekter i alpinsirkuset. Forrige sesong tok han tre verdenscupseiere og ble historisk da han tok sitt sjette junior-VM-gull.

Tiden etter vinteren ble preget av en del sykdom, men Kristoffersen har klart å komme tilbake i godt slag. Mitter ønsker at OL-medaljøren fra Sotsji skal kjempe om seieren i hvert renn den kommende sesongen.

- Henrik skal bli enda mer stabil. Han gjorde en del småfeil i noen perioder forrige vinter. Disse skal vi luke bort, så når han stiller til start, skal han være med å kjempe om seieren, sier landslagstreneren.

Testdager på Olympiatoppen
Allerede denne uken får Kristoffersen en pekepinn på hvor han er i løypa. Torsdag og fredag skal han teste formen på Olympiatoppen.

- Er du spent på resultatene?

- Både ja og nei. Jeg føler vel at formen er ganske ok. Det har litt å si på dagsformen og. Men jeg føler at den er i anmarsj, svarer alpinisten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere