*Nettavisen* Sport.

Kritisk Aukland: - De beste må få gå det de vil

FLAGGSKIP: Petter Northug bør få gå hva han vil, mener Anders Aukland. Foto: Montasje (NTB Scanpix)

Anders Aukland tror ikke det er noen god løsning at Petter Northug nektes å gå verdenscup.

14.09.15 14:44

Mandag kom beskjeden fra Norges Skiforbund om at Petter Northug ikke vil tilbys noen ny avtale med landslaget. Han får dermed ikke gå verdenscup eller Tour de Ski til vinteren.

Grunnen til det hele er at han nå går for et privatlag, og at han ikke vil føye seg etter skiforbundets regler.

- Ikke en god måte å løse saken på, sier tidligere landslagsløper, nå langløpsløper Anders Aukland til Nettavisen.

- Jeg mener de beste burde få gå det de vil. Petter vil nok gå verdenscup og Tour de Ski. Da burde han få lov til det. Det treningsopplegget han har gjennomført på sitt privatlag ser også ut til å fungere på en god måte. Petter er Norges flaggskip, og han burde absolutt få gå det han vil, forklarer Aukland.

LES OGSÅ: Derfor vraker Petter Northug

- Den desidert viktigste
Aukland mener måten ting blir gjort på i skiforbundet ikke alltid er så lett å forstå.

- Det er mye vingling frem og tilbake, og få skikkelige avgjørelser. Å nekte Northug å gå i verdenscupen vil ikke være noen god avgjørelse, mener den tidligere OL-vinneren.

Han er klar på at dette er en dårlig avtale for alle parter.

Har Norge som skinasjon «råd» til å miste Petter Northug?

- Nei, alle som er glad i langrenn ønsker å se Petter i aksjon. Han må få gå de løpene han selv ønsker. Han er den desidert viktigste langrennsløperen her i landet - også for skiforbundet!

- Velkommen til langløp
Skulle Norges Skiforbund nå velge å stå på sitt, og nekte Northug å gå verdenscupløp i kommende sesong, vil langløp være en mulig arena for VM-kongen fra Falun forrige vinter.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Anders Aukland synes ikke det er noen god idé å nekte Petter Northug å gå verdenscupløp. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Der er han hjertelig velkommen, mener Aukland.

- Han er selvfølgelig velkommen. Langløpssporten vokser stadig, og det er gøy at profiler som Johan Olsson og Justyna Kowalzyck sikter mot langløp. Kommer Petter også, så er det kjempespennende! Dette er framtiden for langrennssporten, mener jeg.

Det er ikke mesterskap denne sesongen, noe som kanskje gjør det litt enklere for Petter Northug å akseptere at han ikke får representere Norge.

Northug-leiren ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

- Vi registrerer forbundets pressemelding, og vil komme med en redegjørelse i løpet av noen dager, forteller manager Are Sørum Langås til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.