– Det er ikke én ny stor, greie, men det er noen små justeringer her og der sammenlignet med tidligere. Jeg merker at det er ikke helt det samme. Det er en del nytt, og det er takket være nye trenere som har kommet med nye innspill.

Falla forteller at de for eksempel har kjørt flere teknikkøkter inne på rulleskimølla enn tidligere.

– Det har vi hatt over dobbelt så mye av målt mot i fjor, og hurtighetsøktene er helt annerledes. Vi har lagt inn rykk på terskeløkter. Det er ganske mye som er forskjellig, sa Falla til NTB under samlingen på Kvitfjell i slutten av forrige måned.

- Ble mye tull

28-åringen er sprintekspert, og sprintrenn er det mange av kommende sesong. Hun sier at hun må gå et par renn før hun spikrer et endelig sesongopplegg.

– Jeg har hatt god effekt av å ha en treningsperiode om vinteren, og for å få til en ordentlig treningsperiode må man droppe noen renn. Det gjorde jeg ikke sist vinter. Da var jeg mye syk, og det ble mye tull. Jeg fikk ikke til en ordentlig treningsperiode før mesterskap. Jeg prøvde, men det ble ikke så bra. Jeg kom meg ikke bort. Jeg var bare hjemme én uke og trente masse. Det fungerte ikke så bra. Jeg må ha en treningsperiode sammen med de andre jentene for å komme i form til mesterskap, og da må jeg sannsynligvis droppe noen skirenn etter jul, sa Falla.

Ikke redd

Hun forteller at hun er ikke er redd for forandring. Det er ikke snakk om forandring for forandringens skyld.

– Vi har hatt veldig troen på det vi har gjort før, for det vet man fungerer. Det har vi fått bevis for veldig mange ganger, men jeg tror også at man må tørre å utforske nytt terreng. Jeg tror at man skal ta imot litt nytt, men samtidig ha et lite filter som gjør at man ikke slipper igjennom alt. Jeg må velge ut de tingene jeg synes høres mest fornuftig ut for at jeg skal utvikle meg.

Falla sier at hun er blitt litt bortskjemt med gode resultater, men også at hun har hatt bedre sesonger enn i fjor.

– Jeg har lyst til å være med å kjempe om seieren i hvert eneste sprintrenn. Det er veldig motiverende å vite at man kan være med å vinne. Målet skal ikke være en finaleplass, nei. Jeg vil vinne.

Hun sier at hun ikke kan gå alle skirenn uansett hvor lyst hun har. Hun kan ikke gå hele Tour de Ski, selv lysten er der og hun er god nok.

– Det er ikke helsemessig forsvarlig for meg å gå alt. Det må jeg bare innse, og det må jeg bare se på som en styrke. Jeg må velge mine kamper og stille best mulig forberedt til de rennene jeg skal gå, i stedet for å være nitti prosent på alle.

(©NTB)