*Nettavisen* Sport.

Læregutten begynner å bli voksen

I FORM: Aleksander Aamodt Kilde ble nummer ti i søndagens super G-renn. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Nå står jeg her med en veldig god følelse.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til 15.-plass i lørdagens utfor. Søndag ble det 10.-plass i super G-rennet i Lake Louise.

Han har en sjuendeplass som beste verdenscupplassering i super G, og allerede etter det første rennet i år, begynner han å nærme seg «persen». Det er helt på det rene at læregutten begynner å bli voksen.

- Nå står jeg her med en veldig god følelse. Både utstyret og kroppen fungerer veldig bra, sa Kilde til NTB etter søndagens super G.

Han sa seg veldig godt fornøyd med kjøringen i Canada, og nå ser han fram til å fortsette i amerikanske Beaver Creek neste helg.

– Det gjelder for Kilde å kjøre på seg enda mer selvtillit. Det er helt klart at han har toppfarten inne, kommenterte Claus J. Ryste til NTB.

Bedre og bedre

Pilene peker opp for unggutten Kilde. Han har trent og forberedt seg med Svindal og Jansrud noen sesonger nå, og det er klart at han har plukket opp mye, som han nå begynner å omsette i gode resultater.

- Det blir bedre og bedre dag for dag, og det er klart at resultater som det jeg har prestert her hjelper veldig på selvtilliten, sa han til NTB etter at Lake Louise-helgen var over.

Nå ser han fram til Beaver Creek, fjorårets VM-arena. Der står også storslalåm på programmet i tillegg til fartsøvelser. Det betyr at enda flere nordmenn skal være med å kjempe om de desiderte topplassene, for nå kommer også Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen til å slutte seg til det norske vinnerlaget.

«Trøkk i pipa»

Sportssjef Claus J. Ryste fikk en fartsåpning for mennene som han knapt nok hadde drømt om. Jansrud tok begge seirene i fjor. I år har Svindal kopiert det.

- Dette har vært en fantastisk helg med skikkelig «trøkk i pipa», sa Ryste til NTB.

Han slo fast at Jansrud ikke hare hatt full klaff denne åpningshelgen, men kunne ikke si hva som skjedde da fjorårsvinneren mistet mye fart mot slutten av søndagens super G.

- Jeg kunne ikke se at det skjedde noe spesielt med Kjetil da det gikk fra bratt til flatt nederst, men han tapte jevnt på de siste meterne inn mot mål. Han hadde i alle fall ikke full klaff. Likevel er Jansrud en magiker på ski. Han var bedre søndag enn lørdag, men hadde ikke marginene med seg, slo Claus J. Ryste fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.