RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Landslagsdøra på gløtt for hopptalenter

AVVENTER: Alexander Stöckl tok med både  Johann André Forfang (19) og Phillip Sjøen (19) til VM i Falun, men om de to unggutta blir en del av landslaget neste sesong er ikke bestemt.
AVVENTER: Alexander Stöckl tok med både  Johann André Forfang (19) og Phillip Sjøen (19) til VM i Falun, men om de to unggutta blir en del av landslaget neste sesong er ikke bestemt. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Vil ikke garantere VM-hoppere landslagsplass - ennå.

Anders Bardal (32) og Anders Jacobsen (30) er borte. Da benytter landslagssjef Alexander Stöckl sjansen til å bygge opp «nye» Hopp-Norge med OL-2018 i tankene.

- Jeg tenker å bygge opp et nytt landslag fram til OL. Gjennomsnittsalderen gikk betydelig ned nå. Vi har et veldig ungt landslag, men tre år er ganske mye for å sette sammen et slagkraftig lag, sier Stöckl til NTB.

Den østerrikske suksesstreneren frykter ingen mellomsesong uten veteranene Bardal og Jacobsen.

- Jeg håper ikke det. De to beste fra sist sesong, Rune Velta og Anders Fannemel, er fortsatt med. Jeg håper de, nå som de må ta mer ansvar, kan prestere enda bedre. Og det kommer mange spennende unge hoppere, som jeg håper kan ta det neste steget, sier Stöckl.

Nye lederfigurer

- Kan Velta og Fannemel komme styrket ut av at de nå er «veteranene»?

- Det kan være en fordel for Rune og Anders, for det blir en annen fordeling av roller. Det blir sikkert ikke sånn at verken Velta eller Fannemel tar over rollene som Bardal og Jacobsen hadde, heller en ny fordeling rundt ansvar, sier landslagstreneren.

- Og hvordan blir din rolle endret av utskiftningene?

- Det viktigste for meg er å bygge opp de gjenværende til lederfigurer. Og sørge for at de unge utøverne som kommer inn, fortsetter å jobbe etter den vinnerkulturen vi har bygget opp, sier Stöckl.

Sterk statusøkning

Til uken skal østerrikeren, som i helgen er i hjemlandet i forbindelse med en konfirmasjon, i en rekke møter når det nye landslaget skal tas ut. Først i mai får offentligheten vite hvilke utøvere Stöckl finner plass til.

- Fannemel og Velta kan du regne med, gliser den ettertraktede treneren.

- Muligens løfter vi opp Philipp Sjøen og Johann Forfang, fortsetter Stöckl.

- Hvilke vurderinger gjøres?

- Vi ser på resultatene fra forrige sesong og hvilket potensial som ligger i gutta. Spørsmålet er om det er hensiktsmessig for en ung, talentfull utøver å være tidlig på landslaget, eller om det er bedre at han utvikles gjennom regionen. Tar du vedkommende med på landslaget, medfører det ganske sterk statusøkning, som igjen kan gi feilfokus og unødvendig press fra omgivelsene, påpeker landslagstreneren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere