Landslagstrener Arild Monsen og trener Stig Rune Kveen har sammen med Petter Northug i dag hatt møte i Trondheim og blitt enige om videre konkurranseløp med fokus på OL i Sør-Korea 2018, skriver Skiforbundet i en pressemelding.

- Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen, sier landslagstrener Arild Monsen i pressemeldingen.

Går verdenscup i Planica

Han forklarer videre at Petter Northug får gå helgens renn i Skandinavisk Cup i Piteå, dersom han ønsker det, uten at det er noe krav fra landslagets side. Deretter bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu, om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn på samme sted. Det vil si enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon.

- Etter NM har vi gitt Petter tilbud om plass til verdenscupen i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et eventuelt OL-uttak, sier Monsen.

Kommenterer på Instagram

På etter hvert sedvanlig vis kommenterer Northug selv nyheten gjennom bildedelingstjenesten Instagram, på sin konto «jantelov1». Der legger skiløperen ut et bilde av skuespilleren Leonardo Di Caprio, akkompagnert av teksten:

«Skål til alle mine hatere! Vær tålmodig. Så mye mer er i vente.»

Håper på gode svar

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han håper Northug vil gi ledelsen gode svar i rennene som venter i løpet av januar.

- Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i Pyeongchang i februar, sier Løfshus.

Northugs trener, Stig Rune Kveen, er fornøyd etter møtet med landslagsledelsen.

- Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i Pyeongchang, sier Kveen i pressemeldingen.

Angrer ikke på valget

Tidligere på nyttårsaften måtte landslagstrener Tor Arne Hetland nok en gang svare på spørsmål om Petter Northug og hvor lurt det var å holde ham utenfor Tour de Ski.

- Jeg angrer ikke, sa Hetland da.

- Jeg tok ut et lag for ti dager siden, og guttene har fått beskjed om de ikke er friske eller ikke føler seg i slag til å ta i, så skal de si fra. Da får vi vurdere om de skulle ha gått. Det laget som er tatt ut er tatt ut av flere som har sittet og diskutert sammen, fortsatte landslagstreneren.

LES OGSÅ: Hetland forsvarer Northug-vrakingen

Spørsmålene kom etter at Northug la ned en god innsats i Strindheimstafetten, selv om hans Strindheim endte på andreplass bak Johannes Høsflot Klæbo og Byåsen.

LES OGSÅ: Her er Northug tilbake i sporet

Rennet i Trondheim gikk samtidig som flere av nordmennene i Tour de Ski skuffet stort, og en mann som Finn Hågen Krogh uttalte i etterkant av sin 72.-plass at det var «tungt å være positiv nå».

LES OGSÅ: Katastroferenn for Krogh

Vinterens store høydepunkt er OL i Peyongchang i Sør-Korea, som avholdes 9.-25. februar.

Sjekk årets beste sportsbilder!