RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langrennsjentene fronter ny Rosa sløyfe-kampanje

Sist oppdatert:
- Dette er en sak som berører veldig mange, sier Therese Johaug.

Therese Johaug, Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg fronter Kreftforeningens og Brystkreftforningens Rosa sløyfe-aksjon.

Det gjør langrennsstjernene i en ny Mester Grønn-kampanje.

Årets kampanje vil rette fokus mot senskader hos tidligere kreftpasienter, og Therese Johaug legger ikke skjul på at hun er glad for å være en del av laget.

- Dette er en sak som berører veldig mange. Jeg er stolt over at Mester Grønn vil ha meg med på dette prosjektet, sier Therese Johaug.

I NY KAMPANJE Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug.

På fotoshooten møtte langrennsstjernene Siv Elisabeth Hauglann, som i 2007 ble rammet av trippel brystkreft.

Hauglann er erklært kreftfri, men på grunn av den sterke behandlingen har årene etter sykdommen vært preget av blant annet nerveskader, konsentrasjonsproblemer og kroniske smerter for sykepleieren.

En av tre kreftpasienter vil oppleve senskader, ifølge aksjonsleder for Rosa sløyfe i Kreftforeningen, Marit Sophie Egge.

- Senskader er ofte smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri både egne og andres forventninger, enten de er fra familie, venner og ikke minst, arbeidsgivere. Målet med årets Rosa sløyfe-aksjon er å øke kunnskapen om senskader, slik at det skal bli lettere å forstå og akseptere at kreftfri ikke alltid betyr det samme som frisk.

De norske OL-mestrene Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg la ikke skjul på at Sivs sterke historie gjorde inntrykk.

Se video fra fotoshooten øverst i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere