RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langrennsjentene vil ikke ha flere mesterskap

Mediedag. Therese Johaug i forgrunnen og Heidi Weng før "elghufs" økta i bakkene ved Fåvang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mediedag. Therese Johaug i forgrunnen og Heidi Weng før "elghufs" økta i bakkene ved Fåvang. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Landslagsjentene i langrenn lever godt med at de går inn i en sesong uten mesterskap.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) har lekt med tanken om å gi for eksempel Tour de Ski eller Tour de Canada VM-status i sesonger der det ikke er ordinært VM eller OL, slik som sesongen 2015/2016.

Foreløpig er det blitt med tanken.

Verken Therese Johaug eller Heidi Weng har noe ønske om at det burde ha vært annerledes. Marit Bjørgen har selv sagt det samme tidligere.

– Statusen til Tourene er god nok i seg selv. Jeg synes det er bra at vi ikke har VM hvert år. Da blir det mer gjevt i de årene det er mesterskapsår.

– Så du vil ikke ha flere VM?

– Nei. Jeg synes ikke det. Da blir det slik at du setter mer pris på det du gjør og er skjerpet i de sesongene det er mesterskap. Det er ikke noe du kan hente hvert eneste år. Det synes jeg er veldig bra.

Støtte

Johaug sier at hun ikke har noen problemer med motivasjonen foran mesterskapsfrie sesonger.

– Det er like enkelt å motivere seg til dem. Det er på en måte godt at det kommer en sesong uten mesterskap. Da får du ikke det jaget hele tiden. Det blir en annerledes sesong med flere skirenn og flere Tourer. Det blir spennende, sa Johaug da NTB snakket med henne under landslagssamlingen på Kvitfjell i slutten av forrige måned.

Heidi Weng støtter lagvenninnen. Selv om hun slet litt med å finne motivasjonen tidlig i sommer, så kom den ganske fort tilbake da hun kom i gang med treningen for fullt.

– Nå er det kanskje Tour de Ski som er det største for meg i år, og utlendingene føler det er stort med Tour de Ski. Tour de Ski har kanskje enda større status i andre land enn Norge. Det er veldig stort når du er der nede. For meg er det nok mesterskap, sa Weng.

Ingen forskjell

Landslagstrener Egil Kristiansen har vært med lenge. Han forteller at han ikke ser noen forskjell på innstillingen til løperne i sesonger med og uten mesterskap.

– Jeg har ikke merket veldig stor forskjell i motivasjonen hos løperne. Det er mange mål også til vinteren, og du merker ikke at det ikke er noe mesterskap i vente. Løperne må uansett holde trykket oppe om det er mesterskap eller ei.

– Om det burde vært flere mesterskap? Jeg vet ikke helt. Det kan fort gå inflasjon i mesterskap også, og jeg mener at Tour de Ski står høyt nok i kurs i seg selv. Dette er ikke en problemstilling vi fronter overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS). Tour de Ski har høy status til og med i mesterskapssesong. For Marit (Bjørgen) sin del hadde jo hun et større ønske om å vinne Tour de Ski sist sesong enn VM-gull i Falun. Det forteller at Tour de Ski står seg på egne bein. Den trenger ikke å ha noen VM-status, mener landslagstrener Egil Kristiansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere