Gå til sidens hovedinnhold

Langrennsstjernene får Nora Mørk-advarsel

Sjef for langrennslandslaget, Vidar Løfshus, vil gi utøverne klar beskjed om å holde seg unna de private bildene av håndballspiller Nora Mørk.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Denne uken har det blitt kjent at både spillere på det norske herrelandslaget i håndball, samt U20-landslaget i ishockey har mottatt de stjålne bildene av Mørk.

Vidar Løfshus vet ikke om det samme er tilfelle i den norske langrennsleiren, men kan ikke utelukke det.

- Det kjenner jeg ikke til. Personlig har jeg ikke sett noen bilder, men det er tydelig at det florerer på nettet over hele verden. Det er sikkert noen som har hatt tilgang til det, regner jeg med, sier Løfshus til Nettavisen.

- Må diskutere det internt

Den norske landslagssjefen har foreløpig ikke tatt opp temaet med egne utøvere, men forteller til Nettavisen at landslagsledelsen vil gi klar beskjed. Han er tydelig på at det norske langrennslandslaget ikke skal være med å spre bildene.

- Vi har ikke vært inne på den saken ennå, men det er klart at når det begynner å bli så store dimensjoner som det er nå, må vi diskutere det internt at vi må ha et varsko og sørge for at ingen bidrar til noe spredning. I den grad det er et problem, forklarer Løfshus.

Langrennssjefen forteller at han har stor sympati med Mørk.

- Det er den verst tenkelige situasjonen et menneske kan komme ut for. Det er rett og slett helt forferdelig, sier Løfshus.

Mørk-bilder lekket på nettet

De mye omtalte Mørk-bildene ble lekket på internett etter at den norske håndballstjernens telefon ble hacket tidligere i høst. Mørk har tidligere gått hardt ut mot personer som har delt bildene, og en rekke personer har blitt anmeldt.

Etter at spredningen av bildene i høst ble en politisak har retten oppnevnt Elden som hennes bistandsadvokat. Det er altså det offentlige som betaler for den juridiske bistanden.

I midten av desember ble det også kjent at håndballstjernen hadde anmeldt flere personer og krevd 150.000 kroner i erstatning fra samtlige. Til sammen 15 personer fikk brev i posten med kravet. Hun la også ut bilder av menn hun mener har delt private bilder av henne.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken