RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere verdensmester i langren, Johan Kjølstad (34), legger opp.
Tidligere verdensmester i langren, Johan Kjølstad (34), legger opp. Foto: Lise Åserud/scanpix

Langrennsverdensmester legger opp

Sist oppdatert:
Johan Kjølstad (34) gir seg som langrennsløper. Han skal prioritere familien og studiene.

I en melding på både Instagram og Facebook forteller han mer om hvorfor.

Johan Kjølstad har bestemt seg for å legge skiene på hylla. TUB er stolte og evig takknemlig for den innsatsen og det Johan har bidratt med i gult. Vi ønsker han lykke til med sine mål i fremtiden. Johan skriver selv: Jeg har tatt en avgjørelse om å legge skiene på hylla, og sette punktum for skisatsingen. Det har vært mange fantastiske år! Det å være heltidsstudent, skiløper og familiefar har gjort at tiden ikke strekker til. Nå blir skiene byttet ut med skolebøker på NTNU. Først og fremst vil jeg takke samboer og familie som har lagt ting til rette. Samtidig vil jeg takke United Bakeries med Remi Goulignac i spissen for at jeg kunne ha satset langløp de siste 5 årene! Jeg vil også takke de jeg vært på lag med opp gjennom årene og spesielt alle i Team United Bakeries. Jeg kommer fortsatt til å følge spent med foran TV'n i vinter! -Johan

Et innlegg delt av Team United Bakeries (@teamunitedbakeries) onsdag 11. Okt.. 2017 PDT

– Det å være heltidsstudent, skiløper og familiefar har gjort at tiden ikke strekker til. Nå blir skiene byttet ut med skolebøker på NTNU. Først og fremst vil jeg takke samboer og familie som har lagt ting til rette. Samtidig vil jeg takke United Bakeries med Remi Goulignac i spissen for at jeg kunne ha satset langløp de siste 5 årene, sier Kjølstad.

Les mer: Klæbo føler seg ikke trygg på OL-plass

Johan Kjølstad var på sprintlandslaget før han skiftet til langløp. Han ble verdensmester i lagsprint i Liberec i 2009. I det samme mesterskapet tok han sølv individuelt i sprint.

Til sammen tok han to verdenscupseirer og seks NM-gull. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere