*Nettavisen* Sport.

Legger igjen vennskapet i garderoben

Et norsk lag i flyt drømmer om seier over «storebror» Sverige i VM.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=mFCcI_cT45NjBuUS-ONQ6FbSbtujkfeYV8ca17jmZSbiKSypQmq3wGr5TuES4_xAPBjgUgQ17uVBbsvtCDnA37ouSZ2nLzpMSd2AaMbUhWWTTKjqguq6c7FBvu_dp78w8iP_EIg59lU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

For noen av dem innebærer det å slå lagkamerater de har spilt sammen med i den svenske serien.

Kaptein Anders Bastiansen (nå uten klubb) trykker til for fullt om han skulle havne i duell med tidligere Färjestad-kollega Magnus Nygren.

Morsomt

- Det er jo litt morsomt å spille mot dem man kjenner og har spilt med før. Men det kommer ikke til å bli noe vennskap ute på isen, sier Bastiansen til NTB.

Han kjenner styrkene til mange av de svenske spillerne, men tror samtidig at svenskene har kontroll på hva nordmennene er gode på.

- Hva bør de frykte av dere?

- De kommer til å møte et lag som jobber veldig hardt. Og vi kommer til å selge oss dyrt for ikke å la dem få muligheter. Nøkkelen vår er å jobbe hardt og unngå at de får et veldig tidlig mål, mener kapteinen før møtet med en av VM-favorittene.

- Sverige har et veldig bra lag som spiller mye med pucken og har gode individuelle spillere. Jeg har sett litt av kampene deres, og jeg er egentlig ganske imponert over det laget de har nå.

Gode minner

Mathis Olimb er poengkonge i det norske laget og gleder seg til tirsdagens storkamp. Han kan møte tre andre Frölunda-spillere på isen i Tsjizjovka Arena i Minsk.

- Det er veldig bra hockeyspillere. Du har Jonas Ahnelöv og Joel Lundqvist som er tøffe fysisk, mens Dick Axelsson er hockeygeni og artist, sier Olimb til NTB.

Han er forberedt på at svenskene kan forsøke å leke seg mot Norge.

- Jeg venter at de har mest puck og vil spille en kreativ hockey. Og kanskje til og med «hæppe» litt.

Super disiplin og tett defensiv struktur er blant stikkordene om Sverige skal slås på ny, mener Olimb. Minnene fra 5-4-seieren (etter straffer) fra Slovakia-VM i 2011 får ham fortsatt til å smile.

- Det var en fantastisk hockeymatch. Ingen trodde vi skulle vinne. Vi lå under 1-3 etter første periode og klarte å snu det. Det er vel en av de landskampene jeg setter høyest, sier han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.