RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEGGER OPP: Thomas Morgenstern sier han ikke har fått tilbake selvtilliten etter sitt stygge fall i Kulm forrige sesong. Nå har han bestemt seg for å legge opp.
LEGGER OPP: Thomas Morgenstern sier han ikke har fått tilbake selvtilliten etter sitt stygge fall i Kulm forrige sesong. Nå har han bestemt seg for å legge opp. Foto: Imago/eibner (All Over Press)

Legger opp etter skrekkfallet

- Jeg har ikke fått tilbake selvtilliten, sier Thomas Morgenstern.

Den østerrikske storhopperen Thomas Morgenstern (27) legger opp med umiddelbar virkning.

- Jeg har valgt å ta spranget inn i et nytt liv og avslutter herved hoppkarrieren min.

- Jeg har valgt å ta spranget inn i et nytt liv og avslutter herved hoppkarrieren min. Jeg har ikke fått tilbake selvtilliten jeg behøver etter det stygge fallet forrige sesong, sa Morgenstern på en pressekonferanse fredag.

27-åringen har vunnet nesten alt som er innen hoppsporten. Det eneste han egentlig mangler er et individuelt VM-gull i skiflyging.

Østerrikeren er blitt både verdensmester (2011) og olympisk mester (2006). Han har dessuten vært med å vinne to olympiske laggull med hjemlandet (2006 og 2010) og han har vunnet hele sju laggull i VM-sammenheng. I tillegg vant han hoppuken i 2010/11-sesongen.

Forrige sesong ble en eneste stor nedtur for den østerrikske hoppveteranen. Han falt stygt to ganger og sist i skiflygingsbakken i Kulm. Etter flere døgn i koma klarte han mirakuløst å komme tilbake til OL. Men når en hopper mister troen på det han driver med, ender det ofte med karriereslutt.

Morgenstern debuterte i verdenscupen i 2002/03-sesongen og på 245 starter vant totalt 23 verdenscupseire. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere