LILLEHAMMER (Nettavisen): Langrennsløperen boikottet TV 2-reporteren Lersveen under verdenscuphelgen i finske Ruka, men torsdag kunne Sundby fortelle Nettavisen at han, etter møtet med journalisten, igjen vil la seg intervjue av ham.

- Jeg kan si at jeg har hatt en ålreit og nødvendig samtale med TV2s reporter og vi er enige om at vi kan fortsette der vi slapp. Utover det har jeg ingen videre kommentar, sier Johnsrud Sundby på spørsmål fra Nettavisen.

Les også: - Boikotten er over

- Brutalt ærlig

TV 2-reporter Lersveen legger ikke skjul på at det gikk hardt for seg under samtalene med skistjernen.

- For meg var det nyttig å høre hva han hadde å si. Det var et brutalt ærlig møte. Det var ikke et møte med kosmetikk. Det var et møte mellom menn, sier Lersveen til Nettavisen.

Han vil, i likhet med Sundby, ikke gå i detalj på hva som ble sagt. TV 2s journalist gleder seg imidlertid over utfallet av samtalene med Sundby.

- Møtet gikk bra i og med at vi endte opp med at jeg stiller spørsmålene og han svarer fremover, forteller Lersveen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boikottet

Til tross for solide norske prestasjoner i skisporet under verdenscupåpningen i Ruka forrige helg, var det konflikten mellom TV 2-reporteren og langrennsstjernen som stjal overskrifter denne uken i flere riksdekkende medier.

Sundby fortalte VG tidligere denne uken at han ikke vil la seg intervjue av journalisten.

- Lersveen har latt sterke personlige meninger prege en ensidig og forutinntatt journalistikk, skrev Sundby i en epost til VG.

Men torsdag ble Sundby og Lersveen enige om at journalisten skal få stille langrennsløperen spørsmål i tiden fremover.

Mangel på respekt

Hverken kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, eller landslagssjef Vidar Løfshus ønsker å gå i detalt på hvorfor Sundby og forbundet har reagert som de har gjort mot Lersveen.

Løfhus mener at det handler om at TV 2-reporten har vist mangel på respekt.

- Vi synes Ernst har opptrådt respektløst. Det har han gjort overfor mange løpere. Det har vi hatt en dialog med TV 2 på i hele høst. Det har vi vært åpne på. Man trenger ikke gå i detalj på det.

- Det er mangel på respekt som vi har satt fingeren på. Det er flere løpere som synes det samme. Så har vi endt opp i en situasjon der Martin synes det gikk alt for langt og han gjennomførte den aksjonen som han gjorde, sier Løfshus til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Registrerer at han sier det

Selv kjenner Lersveen seg ikke igjen i kritikken fra landslagssjefen.

- Der tar jeg ikke betenkningstid. Svaret er nei, sier TV 2-reporten kontant.

- Hva synes du om at Løfshus går såpass hardt ut?

- Jeg har ikke noe behov for å ha noen diskusjon om meg hverken her eller der. Jeg er ikke den rette til å mene noe om det. Jeg har ikke klaget på det. Det har jeg ikke tenkt til å gjøre heller, men jeg registrerer at han sier det, forklarer Lersveen.

Allerede fredag fortsetter verdenscupen i langrenn med sprint på Lillehammer. Lersveen reise hjem fra Lillehammer allerede torsdag og kommer ikke til å være til stede på helgens begivenheter, men reiser til Davos i forbindelse med verdenscuphelgen der om en uke.