RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HÅP: Vidar Løfshus er klar på at Petter Northug fortsatt kan komme til å gå ankeretappen på stafetten i OL for Norge.
HÅP: Vidar Løfshus er klar på at Petter Northug fortsatt kan komme til å gå ankeretappen på stafetten i OL for Norge. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Løfshus åpner for Northug på ankeretappen i OL

Sist oppdatert:
Landslagssjef Vidar Løfshus er klar på at Norges ankermann på stafetten i OL fortsatt ikke er tatt ut.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Landslagstrener Tor Arne Hetland overrasket mange da han meldte til NRK forrige måned at Finn Hågen Krogh blir Norges ankermann i OL i Sør-Korea.

Reaksjonene lot ikke vente på seg, og mange reagerte negativt på at landslagstreneren allerede fire måneder før OL hadde tatt ut deler av stafettlaget.

Les også: Northug må fortsatt vente på klarsignal til Ruka

- Tok det ikke alvorlig

Nå viser det seg at dette ikke stemmer. Det forteller både Hetland selv og Løfshus.

Sistnevnte fikk med seg oppslaget der Hetland tilsynelatende allerede hadde vraket Northug, men forteller at han ikke tok det seriøst.

- Jeg kjenner Tor-Arne og vet hva vi har diskutert, så det tok jeg ikke veldig alvorlig, for å si det sånn, sier Løfshus til Nettavisen.

Åpner for Northug og Klæbo

Han sier videre at stafettlaget ikke er klart og at blant andre Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo er mulige kandidater til å gå ankeretappen i OL. 

- På bakgrunn av det som skjedde i fjor, er det Finn Hågen som er kvalifisert i dag, men vi tar ut den som er i best form i Sør-Korea, forteller Løfshus.

- Du åpner for Petter?

- Jeg håper på Petter, jeg håper på Johannes og jeg håper på Finn Hågen, sier landslagssjefen.

- Det er veldig positivt at vi har konkurranse. Hvis noen blir syke eller bommer med formen, så har vi flere kort å spille på. Det er veldig positivt, forklarer Løfshus.

Krogh favoritt

Hetland er tydelig på at han ikke selvfølgelig ikke tar ut Finn Hågen Krogh til å gå ankeretappen i OL dersom han ikke er i form, men holder likevel finnmarkingen som favoritt til å gå den avgjørende etappen.

- Han kommer til å være i form. Jeg synes han har trent meget bra og er i god rute. Jeg gleder meg til å se ham i fri dressur, sier Hetland til Nettavisen.

- Selvsagt har vi også Johannes og Petter som på sitt beste kan være gode nok, forteller landslagstreneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere