RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løfshus etter Northug-møter: - Det har vært en sann glede

POSITIVE MØTER: Vidar Løfshus oppfatter Petter Northug som svært motivert foran returen på landslaget.
POSITIVE MØTER: Vidar Løfshus oppfatter Petter Northug som svært motivert foran returen på landslaget. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Landslagssjef Vidar Løfshus er optimistisk på Petter Northugs vegne, men samtidig klar på at langrennsstjernen har en jobb å gjøre etter noen år i skyggen av landslaget.

ULLEVAAL (Nettavisen): Både landslagssjef Vidar Løfshus og den nyansatte treneren på allround-landslaget, Eirik Myhr Nossum, er samstemte etter møter med Petter Northug denne våren; langrennsstjernen er topp motivert.

Nossum, som kjenner godt til Northug fra før, både som venn og personlig trener, ser fram til å gjenoppta samarbeidet, selv om det er sprintsjef Arild Monsen som i utgangspunktet vil jobbe tettest på trønderen.

- Jeg gleder meg til det. Han virker veldig motivert, veldig klar for å være med og kjempe om gull i Seefeld og tilbake dit hvor han hører hjemme. Det er veldig gledelig, og jeg er godt i gang med samarbeidet med Arild på den biten, sier Nossum til Nettavisen.

- Lite motiverende å se toget gå

Nossum mener det er naturlig at motivasjonen til Northug fikk seg en knekk da både Tour de Ski og OL gikk fløyten i vinter.

- Hvis du ser at toget går, er det ikke så motiverende å springe og springe etter i lang tid, sier Nossum.

GLEDER SEG: Eirik Myhr Nossum ser fram til å gjennoppta samarbeidet med Petter Northug.

32-åringen tror ikke hans gode forhold til Northug vil være noen ulempe for stemningen i resten av troppen.

- Jeg tror at en av mine styrker er at jeg klarer å skape gode relasjoner til veldig mange, og jeg har en veldig god relasjon til alle gutte både på sprintlaget og allround-landslaget. Jeg er veldig glad i dem, og jeg tror dem er ganske glad i meg og. Det kan sikkert by på utfordringer, og mange vil sikkert si at det er negativt å være tett knyttet opp mot dem, men jeg prøver å bruke det til noe positivt, sier han.

Løfshus: - En sann glede

Landslagssjef Vidar Løfshus har troen på at Nossum kan være med på å få det beste ut av Northug i VM-sesongen som venter.

- Ja, det tror jeg, men nå er det først og fremst Arild som har hovedansvaret for Petter. Det er mange av oss som er i teamet i dag, som kjenner Petter veldig godt. Der gjør vi en jobb, først og fremst gjennom Arild og sammen med Olympiatoppen og, for å heve prestasjonene til Petter ytterligere, sier Løfshus til Nettavisen.

SAMSTEMTE: Vidar Løfshus og Eirik Myhr Fossum mener Petter Northug virker svært motivert.

Løfshus mener de siste møtene med Northug har vært svært positive.

- Det har vært en sann glede å hatt de møtene med ham nå etter han bestemte seg for å komme tilbake på landslaget. Det virker som han er veldig motivert, og det er hans ønske å komme tilbake på det nivået som han kan være. Det har vært et par år hvor han har vært litt bak, så han har en jobb å gjøre.

- Du merker en ending fra møtene dere hadde i forkant av OL?

- Absolutt. Vi har egentlig sittet på hver vår side av bordet i et par år, mens nå er vi i samme båt og har veldig sammenfallende mål.

Løfshus er klar på at Norge skal beholde sin posisjon som verdens beste langrennsnasjon, samtidig som han ser at det jobbes godt hos våre naboer i øst.

- Mange av møtene vi har nå handler om de ni månedene fram til Seefeld (VM) og også et fireårsperspektiv fram mot Beijing. Vi skal være verdens beste langrennsnasjon og da må vi ha tre til seks gullmedaljer i hvert mesterskap og vi skal vinne flest mulige verdenscup-poeng. Vi har høye mål. Vi så i vinter at det er mange nasjoner som kommer. Sverige hevder seg på damesiden, og Russland begynner å bli veldig gode blant gutta, så det er nok konkurranse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere